Sürdürülebilir Ve Yenilikçi Kent Konferansi Yapilacak

Safranbolu Belediyesi ve Sürdürülebilir Kentsel ve Kirsal Kalkinma Platformu (SUDA) is birliginde "Sürdürülebilir ve Yenilikçi Kent" Konferansi düzenlenecek.

Sürdürülebilir Ve Yenilikçi Kent Konferansi Yapilacak
20 Ocak’ta Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde "Safranbolu için el ele" basligi altinda düzenlenecek konferans öncesi odak grup toplantilari yapildi.

Safranbolu’nun bugünü ve yarininda sivil katilimin kalici mekanizmalar haline gelmesine yönelik konferansin odak grup toplantilarina, Safranbolu’da turizm sektöründe hizmet veren isletmeler, dernek, oda, sivil toplum kurulusu baskanlari, kurum temsilcileri katildi.

Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse, odak grup toplantilarinin yapildigi alanlari ziyaret etti. Köse, katilimcilar ve SUDA yöneticilerine tesekkürlerini ileterek, Safranbolu’nun gelecegine yönelik ortaya çikacak projeler noktasinda tüm gruplara iyi çalismalar diledi.

SUDA Baskani Serdar Karadag, odak grup toplantilari öncesi Safranbolu Belediyesi ile birlikte çalismaktan mutluluk duydugunu belirterek, “Bir süredir Safranbolu Belediyesi ile de çesitli çalismalar yapiyoruz, fikir gelistiriyoruz. Bazi küçük uygulamalarimiz da oldu. Bu çalismalarin sonundaki hedef kalici bir mekanizma olusturmak. Burada tabiki görüsler projeler ortaya çikacak fakat önemli olan bunlari kalici bit hale getirebilmek." diye konustu.

“Katilimli ve Kapsayici Yerel Yönetim Projesi" yürütücüsü Prof. Dr. Gülden Erkut, su ana kadar yaptiklari asamalarda sorunlari belirlemeye çalistiklarini, birtakim iç ve dis çevre analizleri yaptiklarini belirtti.

Safranbolu’nun güçlü yönleri ve disaridan gelen firsatlari listelediklerini aktaran Erkut, "Paydas analizleri yapildi. Sevindirici olan Safranbolu’da ilgisi ve etkisi yüksek olan bir paydas kümesi olustu ve bu hiç görmedigimiz bir sey. Bu is birligine yönelik küçük adimlardan sonra uluslararasi projeler hazirladik, sunduk ve basvurucaklarimiz var ayni zamanda. Bütün bu çalismalarin toplami bir yayin haline gelecek ve bize rehberlik eden bir kitap olarak duracak" degerlendirmesinde bulundu.

Söz konusu konferansin odak grup toplantilari öncesi yapilan konusmalarin ardindan alanlarina ve konu basliklarina göre bir araya gelen grup üyeleri toplantilarina basladi.

Kaynak: İHA