Altinova'da Ögrencilerin Karne Sevinci

2023-2024 Egitim ve Ögretim Yili yariyili tatili basladi. Yalova Altinova’da egitim ve ögretim gören 4 bine yakin ögrenci, karne sevinci yasadi.

Altinova'da Ögrencilerin Karne Sevinci
Altinova Ilçesinde bulunan toplam 24 okulda; 3 bin 678 ögrenci, 262 ögretmen ve 33 idareci yariyil tatiline basladi.

Ögrencilerin karne sevincine ilçe protokolü ve velileri ortak oldu. Egitimciler, ögrencilere dinlenmeleri ve kitap okumalarini tavsiye etti.

Milli Egitim Bakanligi tarafindan yayimlanan 2023-2024 takvimine göre ögrenciler, yariyil tatili 2 Subat 2024 Cuma günü son bulacak. Ikinci dönem dersleri 5 Subat 2024 Pazartesi günü baslayacak ve 14 Haziran 2024 Cuma günü sona erecek. Bahar döneminde yapilacak ikinci ara tatilin tarihi ise 8 ile 12 Nisan arasi olarak belirlendi.

Vakifbank Ilkokulu’nda düzenlenen karne dagitim törenlerine; Altinova Kaymakami Halil Ibrahim Kazar, Altinova Belediye Baskani Dr. Metin Oral, Altinova Ilçe Milli Egitim Müdürümüz Zeki Sitar, AK Parti Altinova Ilçe Baskani Metin Bülbül, AK Parti Altinova Ilçe Gençlik Kollari Baskani Mustafa Kisa, ögretmen ve veliler katildi.

Ögrencinin yariyil tatilini en iyi sekilde degerlendirmelerini dileyen Altinova Belediye Baskani Dr. Metin Oral, “Ama tamamen dersten de soyutlanmamali. Ögrencilerimizin okumalari gerekir. Kitap okuma aliskanligini kazanmalari gerekir. Egitim camiamiza verimli bir tatil diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA