Vatandaslar Çatidaki Kar Kütlelerini Brandayla Indirdi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yogun kar yagisindan sonra vatandaslar is yerlerinin çatisindaki karlari temizlemek için seferber olurken, çarsi merkezinde biriken kar kütleleri ise ekipler tarafindan tasindi. Bazi vatandaslar ise çatidaki kar kütlelerini brandayla indirdi.

Vatandaslar Çatidaki Kar Kütlelerini Brandayla Indirdi
Yüksekova ilçesinde geçtigimiz hafta yogun kar yagisi hayati olumsuz yönde etkilerken çok sayida köy yolunu kapatti. Yogun kar yagisindan sonra ilçe merkezinde kar kalinligi yarim metreyi bulurken, yüksek rakimli daglarda 1 metreyi geçti. 4 gün boyunca hiç durmadan yagan karla beraber ilçenin en islek caddesine bulunan is yerlerinin çatilarinda yarim metre kar kalinligi olustu. Bunun üzerine esnaflar çatilarini küreklerle temizlerken bazi esnaflar da branda yöntemiyle indirdiler. Esnafin kar kütlelerini çatilardan indirmesinin ardindan belediye ekipleri caddedeki karlari temizledi.

Çatisini kendisinin temizledigini belirten Sinan Tayak isimli esnaf, “Yogun bir kar yagisi yasandi. Kirsalda 1 metre, merkezden de yarim metre kar yagisi yasandi. Bu durum hayati durma noktasina getirirken, belediyenin yapmis oldugu duyurularda çatilarda biriken karlarin temizlemesi için bizde çaba gösterip çatilarimizi temizlemeye basladik. Kar küregi ve branda sistemiyle çatilardaki karlari kolayca temizledik. Ardindan ekipler caddelerde biriken kar kütlelerini temizledi” dedi.

Esnaf Husret Renda ise “Malum ilçede 4 günlük bir kar yagisi oldu. Ilçede adeta hayat durma noktasina geldi. Ilçe merkezinde kar kalinligi yarim metreyi bulurken, yüksek rakimli daglarda 1 metreyi geçti. Bunun üzerinde çarsi merkezinde bulunan is yerlerinin üzerinde karlarin birikmesiyle bizler de indirdik, ardindan ekipler biriken kar kütlelerini temizledi. Yani su an gerçekten kar kütleleri her yerde birikmis durumda. Bunun için de çalismalarindan dolayi ekiplere tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA