(Özel) Belediye Baskanligina Aday Olunca Ölümle Tehdit Edildi

Balikesir’in Edremit ilçesinde Güzel Parti’den Edremit Belediye Baskani adayligini açiklayan Aydin Zimba, baskanlik adayligindan çekilmesi için ölümle tehdit edildigini öne sürüp savciliga basvurdu.

(Özel) Belediye Baskanligina Aday Olunca Ölümle Tehdit Edildi
Balikesir’in Edremit ilçesinde çesitli partilerden belediye baskan aday ve aday adaylari seçim çalismalarina devam ederken bu yarisa giren Güzel Parti’nin Edremit Belediye Baskan Adayi Aydin Zimba ise adayliktan geri çekilmesi için ölümle tehdit edildi.

Yasanan süreci degerlendiren Zimba “Genel baskanimiz aday olmami istedi. Bir seyleri basarip Roman camiasini ön plana çikarmak için aday oldum.

Aday açiklamasi sonrasinda tehditler almaya basladim. Hemen akabinde, birileri sosyal medyadan tehdit etmeye basladi.

Buna aldiris etmedik, savciliga verdik.” dedi.

Sosyal medya tehditlerinin ardindan telefon ile ölümle tehdit edildigini ifade eden Güzel Parti Edremit Belediye Baskan Adayi Aydin Zimba “Ancak 2 gün önce yeniden, 2 sahis tarafindan, 2 telefon numarasi tarafindan telegramdan ölüm mesajlari, mekan yakma mesajlari, ev yakma mesajlari bizleri çileden çikardi. Ama ben tehditlere ragmen bu seçim yarisindan ayrilmayacagim. En önemlisi bizi daha çok hirslandirdi. Tek basima da olsa bu adaylik sürecine girecegim. O arkadaslar bizi daha çok cesaretlendirdi. Kendilerine tesekkür ediyoruz. Ayrica dava açtik zaten dün. Savciliga suç duyurusunda bulunduk gerekli mercilere kendileri artik kendilerini açiklasin.” dedi.

Kaynak: İHA