Eski ABD Baskani Trump, 'Zarar Tazminati' Davasinda 2'Nci Kez Hakim Karsisina Çikti

Eski ABD Baskani Donald Trump, eski dergi yazari E. Jean Carroll’un açtigi “zarar tazminati” davasi kapsaminda 2’nci kez hakim karsisina çikti. Gergin anlarin yasandigi durusmada yargiç Trump’i mahkeme salonundan çikarilabilecegi konusunda uyardi. Trump’in avukatinin delil yetersizligi nedeniyle davanin düsürülmesi talebi ise reddedildi.

Eski bir dergi yazari olan E. Jean Carroll’un Eski ABD Baskani ve is adami Donald Trump’a açtigi “zarar tazminati” davasinin 2’nci durusmasi New York’taki Manhattan federal mahkemesinde yapildi. Taraflarin ve avukatlarinin hazir bulundugu durusmada söz alan davaci Carroll, “Buradayim çünkü Donald Trump tarafindan saldiriya ugradim ve bu konuyu yazdigimda böyle bir sey olmadigini söyledi.

Yalan söyledi ve itibarimi yerle bir etti” ifadelerini kullandi. Su an 80 yasinda oldugunu söyleyen Carroll, ömrünün 50 yilini dergilerde gazetecilik yaparak geçirdigini belirterek, “Kösem çok popülerdi. Insanlar makalelerimi takdir ediyordu, çünkü gerçege sadik kaliyor ve gerçeklerden faydalaniyordum” dedi.

Trump’in 2019’da kendisi hakkinda yaptigi yorumlardan itibarinin nasil zedelendigi sorulan Carroll, “Daha önce sadece bir gazeteci olarak taniniyordum, simdi ise bir yalanci, sahtekar ve kaçik olarak taniniyorum” diye konustu.

Açtigi dava ardindan aldigi tehdit mesajlarindan korktugunu vurgulayan Carroll, güvenlik görevlisi tutmak ve yataginin basinda bir silah bulundurmak gibi çesitli güvenlik önlemleri aldigini anlatti.

Trump ve yargiç arasinda tartisma yasandi

Carroll’un kendisine saldirildigini, yalan söylendigini ve itibarinin zedelendigini ifade ettigi sirada basini iki yana salladigi görülen Trump, çogunlukla notlarini avukatlarina aktararak durusmayi izledi. Yargiç Lewis Kaplan, Carroll’un ifadesi sirasinda avukatlariyla konusan Trump’i çok yüksek sesle konusmamaya “özellikle dikkat etme” uyarisinda bulundu. Carroll’un avukatinin Trump’in ifade sirasinda yüksek sesle konusmayi sürdürdügü yönündeki sikayeti üzerine Trump’i yeniden uyaran Yargiç Lewis Kaplan, rahatsiz edici davranislarda bulunmasi halinde Trump’in mahkeme salonundan çikarilabilecegini söyledi.

Trump Kaplan’in sözlerine ellerini havaya kaldirarak tepki gösterirken, Kaplan, “Bunu yapmam için muhtemelen istekli oldugunuzu anliyorum” dedi.

Bunun üzerine Trump’in “Çok isterim” ifadelerini kullandigi duyulurken, Kaplan ise “Seveceginizi biliyordum. Görünüse göre böyle durumlarda kendinizi kontrol edemiyorsunuz” yanitini verdi.

Trump’in avukati davanin düsürülmesini istedi

Trump’in avukati Alina Habba, durusmanin ögleden sonraki bölümünde Carroll’un aldigini iddia ettigi tehdit mesajlarina degindi. Carroll’un tazminat talebinin gerekçesini olusturan tehdit mesajlarini sildigini itiraf ettigini hatirlatan Habba, delil yetersizligi nedeniyle davanin düsürülmesini talep etti. Habba’nin talebi reddedilirken, bugünkü durusma sona erdi.

Dava dün baslamisti

Eski ABD Baskani ve is adami Donald Trump, eski bir dergi yazari olan E. Jean Carroll’un daha önce açtigi davada “cinsel taciz” ve hakaretten suçlu bulunmustu. Carroll, ilk hukuk zaferinin ardindan cinsel saldiri iddialariyla ilgili 2019 yilinda yaptigi karalayici açiklamalar nedeniyle Trump’a yönelik ikinci bir “zarar tazminati” davasi açmisti. Manhattan Federal mahkemesi yargici Lewis Kaplan daha önce yaptigi açiklamada, Caroll tarafindan açilan yeni davada jürinin sadece Trump’in ne kadar tazminat ödeyecegine karar verecegini belirtmisti. Davanin ilk durusmasi dün yapilirken, Trump’in esi Melania Trump’in annesinin cenaze töreni nedeniyle Persembe günkü durusmanin ertelenmesi yönündeki talebi de reddedilmisti.
Kaynak: İHA