Dolmusta Unutulan 20 Bin Lira 20 Dakikada Sahibine Ulasti

Ordu’da dolmusta unutulan 20 bin lira, parayi bulan yolcunun ve soförlerin hassasiyeti sayesinde kisa sürede sahibine teslim edildi.

Dolmusta Unutulan 20 Bin Lira 20 Dakikada Sahibine Ulasti
Sabah ise gitmek amaciyla dolmusa binen Tülay Kahveci, isyerine yakin durakta indikten hemen sonra yaninda 20 bin lira bulunan posetinin olmadigini fark etti. Kahveci’nin inmesinin ardindan bir sonraki durakta dolmusa binen A.A. adli kadin, bos koltukta içi para dolu poseti gördü. Büyük bir insanlik örnegi gösteren A.A, durumu soföre bildirdi. Ayni dakikalarda posetinin yaninda olmadigini fark eden ve önüne çikan ilk dolmusa binerek soföre durumu anlatan Tülay Kahveci’nin paranin sahibi oldugunu söylemesi üzerine dolmuslar arasinda telsiz irtibati kuruldu.

20 dakikada sahibine teslim edildi

Kisa sürede parasina kavusan Tülay Kahveci’ye emanetini teslim eden Ordu Özel Halk Otobüsçüleri ve Minibüsçüleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Asçi, dolmuslar arasi sistem sayesinde bu tür kayiplarin kisa sürede bulunabildigini söyledi.

Asçi, “Dolmuslarimiz kamera ile on-line olarak 24 saat takip edilmektedir. Dijital dolmus kartlari sayesinde kimin hangi araca bindigini görüyoruz zaten. Bayan yolcumuzun kayip parasi da bir sonra binen yolcumuzun hassasiyeti ve dolmuslar arasi sistemimiz sayesinde 20 dakika gibi kisa sürede bulundu” dedi.

Yönetim Kurulu Üyesi Engin Yilmaz da dolmuslarda kayiplarin mutlaka yerini buldugunu belirterek, “Yüzde 100 olmasa bile yüzde 90 kayiplar mutlaka yerini buluyor” diye konustu.

Kaynak: İHA