Depremzede Aile Açiklamasi 'Her Yagmur Ve Sogukta Depremi Hatirliyoruz'

Kahramanmaras merkezli depremlerde Kahramanmaras’ta evi yikilan ve birçok yakinini kaybeden Ispak ailesi, Adana’nin Kozan ilçesine yerleserek yeni bir hayat kurdu. Aile her yagmur ve soguk havada deprem gününü hatirliyor.

Depremzede Aile Açiklamasi 'Her Yagmur Ve Sogukta Depremi Hatirliyoruz'
Kizilay Kozan Sube Baskani Oguz Cengiz ve kadin kollari sorumlusu Nalan Durucu, depremden sonra Kozan’a yerlesen afetzedeleri ziyaret etti. Bunlardan biri olan ve Kahramanmaras’ta evleri yikilan Fatma ve Ali Ispak çifti, Kozan’da yeni bir hayat kurdugunu söyledi.

Oguz Cengiz, “Tüm deprem illerimizde zor bir süreç geçti. Burada yakinlarini kaybetmis ailemizi evinde ziyaret ettik hem acilarini paylasmak hem de yapabilecegimiz bir sey varsa destek olmak için bir aradayiz” dedi.

Depremzede Fatma Ispak ise depremde esinin kardesi Nimet Ispak ve ailesini de kaybettiklerini belirterek, kendilerinin son anda yikilan evlerinin giris katinda oturduklari için bir anda kurtulduklarini ifade etti.

Depremde yikilan evlerine 2 ay önce tasindiklarini ve adres degisikligi nedeniyle hiçbir destek ve yardim basvurusunda bulunamadiklarini anlatan Ispak, “Bizim için hayat artik çok zor. Depremde akrabam Nimet Ispak ailesiyle birlikte hayatini kaybetti. Kayinbabamin tanidigi vesilesi ile Kozan’a geldik. Sans eseri kurtulduk. Acisi yasamasi çok zor. Birinci katta oturdugum için kurtuldugumuzu düsünüyorum. Günlerce çadirda kaldik çok zor bir süreçti. Esim siva ustasi insaatlara gidiyor. Ilçe küçük olunca is imkani az. Is buldukça hangi sehirde olursa gidiyor. Depremde evimiz yikildi. Adres degisimi nedeni ile hiçbir basvuruda bulunamadik. En büyük magduriyeti bundan yasadik. 3 evladim var. Oglum Aydin’da uluslararasi iliskiler okuyor. Kizim üniversitede hemsirelik okuyordu deprem sorasi 2. sinifta dondurdu. Bir oglum da ortaokulda su an” dedi.

Hala depremin korkusunu yasadiklarini ifade eden Ispak, “Kozanlilar bize kucak açti. Sagolsun Kizilay, devletimiz hep varligini hissettik. Hep bir deprem olacak korkusu yasiyorum yagmur yagdikça deprem olacak gibi o anlar hep aklimizda” diye konustu.

Ortaokulda okuyan ve doktor olmak isteyen Muhammed Ali Ispak (10) ise, “Okul arkadaslarimi orada çok özlüyorum. Duvarda gördügüm her çatlak depremi hatirlatiyor. Herkesin dikkatli olmasini, çantalarinin düdüklerinin yaninda olmasini isterim” dedi.

Kaynak: İHA