Çift Sezonu Bitince Azat Edilen Atlar Vatandaslari Çileden Çikardi

Aydin’in Germencik ilçesinde çift sezonu sonrasi sahipleri tarafindan kirsal mahallelerde dogaya saliverilen atlar ekili tarlalara zarar verirken, vatandaslar Çiftçi Mallari Koruma Baskanligi’ni göreve davet etti.

Çift Sezonu Bitince Azat Edilen Atlar Vatandaslari Çileden Çikardi


Her yil Nisan’da baslayan çift sezonu Haziran’a kadar devam ederken, Ekim ve Kasim aylarinda da tohum ekim çifti gerçeklestiriliyor. Germencik’e bagli kirsal Bozköy Mahallesi’nde çift sezonu sonrasi sahipleri tarafindan dogaya saliverilen atlar, bölgedeki ekili tarlalar basta olmak üzere bag ve bahçelere ciddi zararlar veriyor. Atlarin tarim ürünlerine zarar vermesi üzerine bölge sakinleri, atlarin kontrolsüz bir sekilde dolastigini ifade ederek Çiftçi Mallari Koruma Baskanligi’ni göreve davet etti.

Mahalledeki çiftçilerden Abdurrahman Karazor, "Bu atlarin hepsi sahipli. Ancak sahipleri ihtiyaci oldugunda kullanip bu atlarin üzerinden para kazaniyorlar. Çift sezonu bittiginde de herkes atlara yem vermemek için olumsuz hava sartlarina ragmen saliveriyorlar. Aç kalan hayvanlar da basta ekili araziler olmak üzere her yere girip zarar ve ziyana neden oluyor. Çiftçi Mallari Koruma Baskanligi her karis arazimizden koruma parasi adi altinda aidat almasina ragmen bizim sorunlarimizi görmezden geliyor. Bu atlar aylardir sürüler halinde Bozköy ve çevresinde dolaniyorlar. Son dönemde ciddi zararlara neden olmaya basladilar. Atlarin sahiplerine durumu bildirmemize ragmen kimse aldiris etmiyor. Çiftçi Mallari Koruma Baskanligi’nin görevini yerine getirmesini istiyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA