Baskan Büyükkiliç, Ankara Dönüsü Coskuyla Karsilandi

Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan’in tensipleriyle yeniden Kayseri Büyüksehir Belediye Baskanligi için aday gösterilen Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’a kentte karsilama programi düzenlendi.

Baskan Büyükkiliç, Ankara Dönüsü Coskuyla Karsilandi
30 yil önce aktif siyasete baslayan, bu süreçte il baskanligi, milletvekilligi, 4 dönem Melikgazi Belediye Baskanligi görevini basariyla yapan ve 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde milletin iradesi ile Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani seçilen Baskan Dr. Memduh Büyükkiliç, Büyüksehir Belediyesi’nde hizmet ve yatirim dolu 4,5 yili askin süreyi geride birakti. Bu süre içerisinde makaminda hiç oturmayarak, ilçe ilçe, mahalle mahalle gezen Baskan Büyükkiliç, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan yeniden aday gösterildi. Cumhurbaskani Erdogan, 31 Mart 2024 yerel seçimler öncesi Ankara’da düzenlenen aday tanitim toplantisinda Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Adayini mevcut baskan Dr. Memduh Büyükkiliç olarak açikladi.



Baskan Büyükkiliç, Erkilet Bulvari’nda karsilandi

Ankara’daki programin ardindan Kayseri’ye gelen Cumhur Ittifaki’nin Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani adayi Baskan Büyükkiliç, kentte coskuyla karsilandi. Ilk olarak Erkilet Bulvari’nda Kayserililer tarafindan kurban kesilerek karsilanan Büyükkiliç, “Kayseri’mizdeyiz. Ankara dönüsü Erkilet’te bizleri coskuyla karsilayan hemsehrilerimize yürekten tesekkür ediyorum. Rabbim bizleri siz degerli hemsehrilerimize layik kilsin” dedi.



Seyyid Burhaneddin Türbesi’nde karsilama programi

Baskan Büyükkiliç, daha sonra Kayseri’nin manevi mimarlarindan olan Mevlana Celaleddin Rumi’nin hocasi Seyyid Burhaneddin Türbesi’ni ziyaret etti. Kentin önemli manevi mimarlarindan Seyyid Burhaneddin Hazretleri’nin türbesinde dua eden Büyükkiliç’i bu önemli günde esi Dr. Necmiye Büyükkiliç ve oglu Mehmed Enes Büyükkiliç da yalniz birakmazken, karsilama programinda AK Parti Kayseri Il Baskani Fatih Üzüm ve parti teskilati, ilçe belediye baskanlari ile çok sayida Kayserili hazir bulundu.

Baskan Büyükkiliç, ‘Kayseri seninle gurur duyuyor’ sloganlari atan gençleri selamlarken, Kur’an-i Kerim tilavetinin ardindan, hep birlikte dualar edildi. Kalabaliga seslenen Büyükkiliç, "Her birinizi saygiyla, sevgiyle, muhabbetle, Allah dostu Seyyid Burhaneddin Hazretlerinin bulundugu bu ortamda selamliyor, hos geldiniz diyorum, Allah hepinizden razi olsun” dedi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Kayserililere selamlarini ileten Baskan Büyükkiliç, “Birligimiz, beraberligimiz, kardesligimiz, dayanismamiz bizim bereketimizdir. Kayseri huzur sehri, Kayseri makarr-i ulema, makarr-i evliya dedigimiz Allah dostu velilerin, alimlerin sehridir. Sariz’imizla, Pinarbasi’mizla, Akkisla’mizla, Sarioglan’imizla, Özvatan’imizla, Felahiye’mizle, Bünyan’imizla, Tomarza’mizla, Talas’imizla, Hacilar’imizla, Melikgazi’mizle, Kocasinan’imizla, Yesilhisar’imizla, Incesu’muzla, Develi’mizle ve Yahyali’mizla Kayseri sevdalisiyiz. 16 ilçe belediye baskani kardesimle el ele vermek suretiyle hizmet sevdasiyla, her tasina, her topragina hizmetlerimizi götürdük” diye konustu.



“Gece, gündüz demeden çalisacagiz”

Büyükkiliç, ayristirmadan, ötekilestirmeden Kayseri’nin 1,5 milyon insanini bagrina bastigini belirterek sözlerini söyle sürdürdü:

“Burada görevlendirildiysem sizlerin sevgisi, bizlere olan teveccühü, bizlere sahip çikma duygusu, çok degerli belediye baskani kardeslerimizin, milletvekillerimizin, bakanlarimizin, birlik, beraberlik içerisinde yapmis oldugu çalismalarin sonucudur. Ben degil, biz kültürüyle hareket etmek suretiyle sizleri bagrimiza basiyoruz. Birlik, beraberlik içerisinde sehrimizi gelecege tasimak adina hep beraber variz. Biz onlarin hizmetkâriyiz. Insallah onlara layik olmaya çalisacagiz. Gece, gündüz demeden çalisacagiz. El ele, gönül gönüle vermek suretiyle Kayseri’yi daha iyi noktaya tasiyacagiz. Sizleri çok seviyorum. Insallah sehrimizi en yüksek oy oraniyla, Sayin Cumhurbaskanimizin elini güçlendirmek amaciyla hep beraber gece, gündüz demeden çalisacagiz. Kayseri’mizi rekorlarla Türkiye’de temsil edecegiz. Uzaktan, yakindan gelen her bir kardesimize tesekkür ediyor, sag olun, var olun, Allah’a emanet olun diyorum.”

“Sermayemiz muhabbettir, gönlümüz herkese açiktir”

AK Parti Kayseri Il Baskani Fatih Üzüm ise 31 Mart’a kadar sahada ayak basmadik yer birakmayacaklarini belirterek, "Allah razi olsun. Buraya geldiniz ve Memduh Baskanimizin yeniden açiklandigi adayligini hep birlikte kutlamak için bize eslik ettiniz. Bizim sermayemiz muhabbettir, bizim gönlümüz herkese açiktir. Biz Memduh Baskanimizla beraber tüm belediye baskanlarimiz, milletvekillerimiz, sayin bakanimiz, genel baskan vekilimiz ve Cumhur Ittifaki’mizin çok kiymetli ortagi Milliyetçi Hareket Partili milletvekillerimiz, belediye baskanlarimizla 31 Mart’a kadar sahada hiç ayak basmadik yer birakmadan yine Cumhurbaskanimizin bize tevdi ettigi görevi layikiyla yerine getiririz” seklinde konustu.



“Memduh Baskanimiz Kayseri’mizin büyügüdür”

Kayseri’nin Baskan Büyükkiliç’in siyasi tecrübesiyle, agabeyligi ile seçimi kazanarak hizmet almaya devam edecegini dile getiren Üzüm, "Memduh Baskanimiz Kayseri’mizin büyügüdür. Agabey olarak nasil simdiye kadar 16 belediyemizi, 16 ilçemizi kucakladiysa, her yere ayrim yapmadan hizmet götürdüyse bundan sonraki süreçte de insallah bu gerçeklesecek ve Kayseri, siyasi tecrübesiyle, agabeyligi ile Memduh Baskanimizin baskanliginda tüm belediye baskanlarimizla ve biz teskilat mensuplarimizla 31 Mart aksami bu seçimi kazanacak, hizmet almaya devam edecektir” ifadelerinde bulundu.

"Teskilatimizla her daim yanindayiz"

Büyükkiliç’a hayirli, ugurlu olsun dileklerini ileten ve AK Parti Kayseri teskilatinin daima yaninda olacagini vurgulayan Üzüm, "Ben Memduh Baskanimiza hayirli, ugurlu olsun diyorum. Allah utandirmasin, biz teskilatimizla her daim yanindayiz. Bunu her zaman bilsin ve bu teskilat da Kayseri halkinin yüzünü kara çikarmayacaktir. Biz bu çalismaya Seyyid Burhaneddin Hazretlerinin türbesinde dua ile basladik, yarin da programlarimiza devam edecegiz, bundan sonraki süreçte de sahada basmadik yer birakmayacagiz. Rabbim mahcup etmesin” seklinde konustu.

Ilçelerden gelen vatandaslar sik sik sloganlar atarken, Baskan Büyükkiliç, konusmalarin ardindan kalabaliga karanfil ile karsilik verdi.
Kaynak: İHA