Baskan Altay Açiklamasi 'Ilk Günkü Askla Konya'ya Hizmet Etmeye Devam Edecegiz'

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan yeniden Konya Büyüksehir Belediye Baskani Adayi olarak açiklanmasinin ardindan Konya’da coskulu sekilde karsilandi.

Baskan Altay Açiklamasi 'Ilk Günkü Askla Konya'ya Hizmet Etmeye Devam Edecegiz'
Ankara’daki törenin ardindan AK Parti Konya Il Baskanligi önünde düzenlenen programda konusan AK Parti Konya Il Baskani Hasan Angi, Baskan Altay’a adayliginin hayirli olmasi temennisinde bulundu.

"31 ilçemizin tamaminda insallah yine Cumhur Ittifaki kadrolari is basinda olacak"

Angi, “Ugur baskanimiz Selçuklu Belediyesi’ndeki iki dönemden sonra 6 yildir Büyüksehirimize büyük hizmetler sunarken; bu mübarek sehrin güzel insanlarinin hayatini kolaylastirmak, yatirimlari büyütmek, güçlü Konya’yi, güçlü Türkiye’ye dönüstürmek için çalisiyor. Dünyadaki mazlum milletlerin sesi olan Cumhurbaskanimiza Konya olarak da elimizden gelen her türlü destegi vermeye hazir oldugumuzu ifade ettik. Türkiye Yüzyili’na yürüyecek ülkemiz için 31 Mart’taki seçimler önemli. Hamdolsun bu sehirde Cumhur Ittifaki olarak ilçelerimizde ve Büyüksehirimizde hep devamliligi yakaladik. Bu dönemde de 31 ilçemizin tamaminda insallah yine Cumhur Ittifaki’nin kadrolari is basinda olup bu sehrin hizmetine devam edecekler” diye konustu.



"Ilk günkü askla bu kadim sehre hizmet edecegiz"

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, böyle önemli bir görevde kendilerine güvenen Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a tesekkür ederek konusmasina basladi.

Cumhurbaskani Erdogan liderliginde, ilk günkü askla, 15 yillik tecrübeyle kadim sehir Konya’ya hizmet edeceklerini kaydeden Baskan Altay söyle devam etti: “Ayrica Cumhur Ittifaki’nin MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli’ye de tesekkür ediyorum. Bu yolculuga çiktigimiz günden itibaren degerli Il Baskanimiz Hasan Angi ve il yönetiminin her daim desteklerini gördük. Kendisine tesekkür ediyorum. Yine Kadin Kollari Baskanimizin sahsinda yönetimine, Gençlik Kollarimizin sahsinda tüm yönetimine, ilçe belediye baskanlarimiza, ilçe baskanlarimiza, ilçe kadin ve gençlik kollari baskanlarimiza, mahalle baskanlarimiza, belediye baskani arkadaslarimiza ve milletvekillerimize bize gösterdikleri güven ve destekten dolayi tesekkür ediyorum.”

"Konya’nin hayallerini gerçeklestirebilmek için çok önemli çalismalar yaptik"

Konya’nin, birlik ve beraberligin sehri oldugunu vurgulayarak konusmasini sürdüren Baskan Altay, “Konya, Hazreti Mevlana’nin sehri. Konya, Selçuklu’nun Darü’l-Mülkü. Bu kadim sehre hizmet etmek bize nasip oldugu için ne kadar sükretsek azdir. Elhamdülillah 15 yil boyunca bu sehre hizmet etmek nasip oldu. 9 yil Selçuklu Belediye Baskanligim döneminde sehrimize önemli hizmetlerde bulunduk. Sonrasinda Cumhurbaskanimizin tensipleri ve Konya halkinin destegiyle 6 yildir Konya Büyüksehir Belediye Baskanligi görevini serefle ve onurla yürütüyorum. Insan hayatinin önemli dönüm noktalari vardir. 22 Ocak 2009’da basladigimiz bu yolculukta bugün de hayatimin önemli dönüm noktalarindan birisini yasiyorum. Insallah bu 15 yillik birikimle bu kadim sehre yine çok önemli hizmetlerde bulunacagiz. 6 yil boyunca Konya’nin hayallerini gerçeklestirebilmek için çok önemli çalismalar yaptik. Bugün artik Konya sadece Türkiye’nin degil, dünyanin takip ettigi önemli belediyecilik sehirlerinden birisi oldu. Hem Konya Büyüksehir Belediye Baskani olarak hem Dünya Belediyeler Birligi ve Türk Dünyasi Belediyeler Birligi Baskani olarak bu sehrin hizmetinde bulundum. Özellikle deprem bölgesinde tüm Konyalilar olarak Konya’nin ne kadar büyük bir sehir oldugunu, Konya’da belediyeciligin ne kadar gelismis oldugunu tüm Türkiye’ye, tüm dünyaya anlatma firsatimiz oldu” ifadelerini kullandi.

“Bizim en önemli görevimiz burada yasayan insanlarin basini dik tutmak”

“Bizim en önemli görevimiz burada yasayan insanlarin basini dik tutmak, bizim en önemli görevimiz bu kadim sehre hizmet etmek” diyen Baskan Altay, “Insallah bu dönemde de Konyalilarin destegiyle yine Konya’miza önemli hizmetlerde bulunacagimiza cani gönülden inaniyorum. Bir tesekkürüm de sokaklarinda dogdugum, büyüdügüm, çalistigim, emek verdigim bu sehrin insanlarina. Konya’nin hangi sokagina gitsek, Konya’nin hangi caddesinde esnaf ziyaret etsek, Konya’nin 31 ilçesinden hangisini ziyarete gitsek her zaman çok büyük coskuyla, çok büyük bir sevgiyle, çok büyük bir muhabbetle karsilastik. Allah tüm Konyalilardan razi olsun. Desteginiz, duaniz bizlerle birlikte olsun insallah” dedi.



“Cumhurbaskanimiza, ’Konya yine geregini yapacak’ diye söz verdik”

Aday tanitim programinda Cumhurbaskani Erdogan’in Konya’dan beklentisinden bahseden Baskan Altay, “Konya her zaman bizi taçlandirdi, insallah bu seçimde de geregini yapacaktir diye ifade etti.

Biz de bakanlarimiz, il baskanimiz ve milletvekillerimizle birlikte ona, ‘Konya’da girilmedik sokak, ziyaret edilmedik ev kalmayacak ve Konya yine geregini yapacak’ diye söz verdik. Insallah Konya bizi mahcup etmeyecek ve Cumhur Ittifaki’nin en yüksek destegini alan il olarak bizi gururlandiracak. Insallah ‘güçlü Konya için bir adima daha diyerek’ yola çikiyoruz. Hayirli, ugurlu olsun” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA