AOSB Kadin Sanayiciler Platformu 'Mentörlük Projesi' Basladi

Adana Organize Sanayi Bölgesi Kadin Sanayiciler Platformu, kurulus amaçlari çerçevesinde bir projeyi daha hayata geçirdi. Bölgedeki okullarda egitim ögretim gören ögrencilerin kariyer planlarinda yol gösterici olmayi hedefleyen projenin ilk konugu gelistirdigi yöntemle Tip Literatürüne geçen Prof. Dr. Bahar Uslu oldu.

AOSB Kadin Sanayiciler Platformu 'Mentörlük Projesi' Basladi
Bölge sinirlarinda egitim ögretim veren meslek lisesi ve meslek Yüksekokulu ögrencileri ile bir araya gelmeyi ve bu çerçevede bir mentor-menti iliskisi olusturmayi görev edinen Kadin Sanayiciler Platformu, ABD’de görev yapan Prof. Dr. Bahar Uslu’yu meslek lisesi ögrencileri ile bulusturdu.

Platformun Kurucu Üyesi Ayça Çelik, ‘Gelistirdigi “Uslu Yöntemi” ile tip literatürüne geçen ve halen bir üniversitede akademik çalismalarina devam eden Prof. Dr. Bahar Uslu’yu konuk etmekten duydugu memnuniyeti ifade ederek, “Kendisine nazik ziyaretinden ve projemize vermis oldugu destekten dolayi sahsim ve platformumuz adina tesekkür ederim” dedi.

Kadin sanayicileri bir araya getirip, tanisma ve güçbirligi olusturulmasinin yani sira kadin girisimcilere rol model olmak, öncülük etmek ve bölge sinirlarindaki Meslek Lisesi’nde egitim ögretim gören kiz ögrencilerin yoluna isik tutmak hedefiyle yola çikan platformun “Mentörlük Projesi”nin konugu olan Türk Tip Profesörü Bahar Uslu, deneyimlerini ögrencilerle paylasirken, altin degerinde nasihatlerde bulundu.

Amerikan hükümeti tarafindan “olaganüstü yetenege sahip tip insani” olarak degerlendirilen, “Yilin Akademisyeni”, “Yurtdisindaki En Basarili 30 Kadin” dahil olmak üzere ulusal ve uluslararasi birçok ödüle sahip olan Prof. Dr. Uslu ise ‘Bir Adanali olarak Adana OSB’nin tekstil dahil olmak üzere farkli sektörlerde de gelismis olmasi gurur verici” dedi.

Uslu, tarimsal üretimi ve tarima dayali olarak gelismis sanayisi ile Adana’nin hak ettigi seviyeye ulasmasinda OSB’nin katkisina dikkati çekerek, bundan sonraki süreçte Adana’yi çok daha iyi noktalarda görecegine inandigini kaydetti.

Mentörlük Komitesi Üyesi Aysegül Fatima Gök Çoskun, ise 2024 yilinda Platformun önemli projelerinden birisi olan ‘Mentorluk Projesi’ ile kariyer hayatini planlama asamasinda olan ögrencilere katki sunmayi hedeflediklerini söyledi.



Coskun, platformun Mentörlük Komitesi tarafindan yürütülen projenin amaçlarina dikkati çekerek, “Ögrencilerimizin kisisel ve mesleki gelisimlerine yönelik ihtiyaç duyabilecekleri bilgi, deneyim, kaynaklarla bulusabilmelerine destek olmak, kendilerini taniyarak, özgüvenlerini ve kariyer bilincini arttirip, kendilerini yöneten bireyler olabilmelerine yardimci olmaktir” dedi.

Programin devaminda, Prof. Dr. Bahar Uslu, AOSB Seyhan Salonu’nda Özel Erkan AOSB Sariçam Teknoloji Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türk Tekstil Vakfi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Çukurova Üniversitesi Adana Organize Sanayi Bölgesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ögrencilerine tecrübelerini anlatti.

Uslu’nun tip literatürüne geçen çalismasi

Disaridan destekli hamilelik ve tüp bebek edinme gibi bilimsel arastirmalari çerçevesinde gelistirdigi yöntemden de ögrencilere söz eden Prof. Dr. Uslu, bu çalismasinin tip literatürüne “Uslu Yöntemi” olarak geçmesinden duydugu gururu ifade etti.

Yurt disinda yasadigini ancak, ailesiyle vakit geçirmek üzere her firsatta Adana’ya geldigini ve memleketini çok sevdigini anlatan Prof. Dr. Uslu, “Tecrübelerimi paylasip, siz gençlere moral vermek, umut vermek ve çikis yollari göstermek gerektigine inaniyorum. Lütfen kendinize güvenin, hayal edin ve planlayin. Kendinize duydugunuz güven; kararlarinizi, davranislarinizi ve bu dogrultuda tüm hayatinizi etkiler” ifadelerine yer verdi.

Prof. Dr. Uslu, deneyimlerini paylastigi konusmasinin sonunda, ögrencilerin sorularini da yanitladi.

Platformun Mentörlük Komitesi Üyeleri Aysegül Fatima Gök Çoskun, Erva Tozlu, Gamze Severoglu ve Yazgül Ugur Ersöz ile birlikte platform üyelerinin katildigi toplantida, Adana sanayisinin önemi ihracat ve sektörel konular hakkinda da bilgi alisverisinde bulunuldu.
Kaynak: İHA