AKSA Çoruh Elektrik'te Isçiler Isten Çikarilan Arkadaslari Için Il Binasinda Toplandilar

Rize’de ‘Performans düsüklügü’ iddiasiyla isten çikarilan mesai arkadaslarini savunmak isteyen AKSA Çoruh Elektrik A.S. çalisanlari, Rize Il Müdürlügü binasi önünde toplanarak arkadaslarina destek verdiler.

AKSA Çoruh Elektrik'te Isçiler Isten Çikarilan Arkadaslari Için Il Binasinda Toplandilar
AKSA Çoruh Elektrik A.S.’de çalisan Muzaffer Kurtulus isimli isçi, performans düsüklügü gerekçesiyle isten çikarildi. Konunun sadece performans düsüklügü olmadigini ve sendikal sürecin Kurtulus’un isten çikarilmasina sebep oldugunu iddia eden mesai arkadaslari ise ona destek vermek istedi. Isten çikarilan Muzaffer Kurtulus’un yeniden ise alinmasini isteyen mesai arkadaslari AKSA Çoruh Elektrik Rize Müdürlügü önünde dün aksam toplanarak firma yetkilileri ile görüsmek istedi. gece saat 12.00’a kadar bina önünde bekleyen isçiler firma yetkilileri arasinda sabah görüsme için uzlasmaya varildi.

Isçiler adina konusan Hasan Yildiz arkadaslarinin yeniden ise alinmasi için toplandiklarini ifade ederek “Burada toplanmamizin asil nedeni sebepsiz, gerekçesiz sadece performans düsüklügü gerekçe gösterilerek isten çikartilan bir arkadasimiz. Geçtigimiz haftalarda benzer durumdan isten çikarilan 2 arkadasimiz daha vardi. Asil sorunun sendika degisikligi, mücadelesini dogru yolda arayan arkadaslarimizin mücadelesine balta vurmak olduguna inaniyoruz. Sirketin bir an önce bu yanlistan dönecegine inaniyoruz. Iyi niyetimizle buradayiz. Yarin sabah bir görüsme gerçeklesecek. Inaniyoruz ki oradan barisa yönelik bir çözüm çikacaktir” dedi.

Kaynak: İHA