Kar Nedeniyle Yolda Kalan Aracini 4 Gün Sonra Buldu

Artvin’in Borçka ilçesi Camili bölgesinde ulasima kapanan köy yolunu açmak için bölgeye giden operatörün araci kar altinda kayboldu. Operatör yol kenarinda biraktigi aracina 4 günde ulasabildi.

Kar Nedeniyle Yolda Kalan Aracini 4 Gün Sonra Buldu
Gürcistan sinirinda bulunan UNESCO’nun korumasi altindaki Türkiye’nin ilk ve tek biyosfer rezerv alanina sahip 1900 rakimli Camili (Macahel) Geçidi’nde kar kalinligi 2 metreye ulasti. Yogun kar yagisi sonrasi Karayollari, özel bir sirketi bölgede yetkilendirdi. Camili bölgesi sakinlerinden olan sirket sahibi ve ayni zamanda is makinesi operatörü Osman Önder, ekibiyle bölgeye giderek kar temizleme çalismalarina basladi.

Geçtigimiz günlerde kentte etkili olan kar yagisi sonrasi bölgeye Toyota marka 4x4 özel araciyla giden Önder, kar ve çig nedeniyle ilerleyemeyince aracini yol kenarinda birakmak zorunda kaldi. Kar yagisinin durmasiyla is makinesiyle kar temizleme çalismasi yapan Önder’in yol kenarinda biraktigi araci ise kara gömüldü. 4 gün sonra aracina ulasabilen Önder, aracin kaportasinda ezikler oldugunu belirtti.

Kürek yardimiyla karlara gömülen aracini kurtaran Önder, ”Geçtigimiz günlerde 4-5 günlük çalismayla yolu açtik. Köye inmistik, islerimiz vardi. Dönüs yolunda çig inmisti. Gece de kar yagisi baslayinca yolu açamadik. Aracimiz yolda mahsur kaldi, kar kütlesi kapatmisti. Sagi solu ezilmis. Ama can olmadiktan sonra maldir dedik, fazla dert etmedik. Ama bu bölgede böyle seylere sikça rastliyoruz. Bir an önce tünel istiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA