Apartmandan Bir Tek Kendi Sag Kurtulmustu, Ailesinin Acisini Unutamiyor

Hatay’da 14 kisinin vefat ettigi apartmanin enkazindan sag kurtulmayi basaran Mehmet Ali Gezer, asrin felaketinin üzerinden aylar geçse de yasadiklarini unutamiyor.

Apartmandan Bir Tek Kendi Sag Kurtulmustu, Ailesinin Acisini Unutamiyor
Kahramanmaras merkezli depremlerde Hatay’in Antakya ilçesi yerle bir olmus, binlerce insan hayatini kaybetmisti. Asrin felaketinde Antakya ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Gezer ailesinin 3 katli apartmani da yikildi. Aile apartmaninda yasayan 15 kisiden 14’ü hayatini kaybederken, 17 yasindaki Mehmet Ali Gezer enkazdan sag kurtarildi. Depremde; 42 yasindaki babasi Hüseyin, 36 yasindaki annesi Zeynep, 7 yasindaki kardesi Yusuf ve 14 yasinda kardesi Abdulkadir’i kaybeden Mehmet Ali, asrin felaketinin üzerinden aylar geçse de yasadiklarini unutamiyor.

“Hep birlikte, yan yanaydik ve onlarin seslerini duyuyordum”

Depremin 12. saatinde akrabalari tarafindan enkazdan çikarildigini dile getiren Mehmet Ali Gezer, “Deprem sirasinda yari uyaniktim, yeni uyumustum. Deprem oldugunu anladigimizda bayagi korkmustuk. Ailecek hepimiz bir araya geldik, sonra apartman direkt yikildi. Direkt yana yatti, daha sonra enkazda ailem kucagimdaydi neredeyse. Hep birlikte yan yanaydik ve onlarin seslerini duyuyordum. Yaklasik 12 saat sonra amcam ve akrabalarimiz beni kurtardi. Apartmanda 15 kisi yasiyordu, sadece ben sag çiktim. Geriye kalan herkes vefat etti. Ben hala nasil çiktigimi sorguluyorum” dedi.



“Hepsini bir anda kaybedecegim aklimin ucundan geçmezdi”

Ailesinin acisini her an yasadigini dile getiren Gezer, “Annem, babam ve 2 kardesim vefat etti. Düsüncelerim hiç degismedi hala çok üzgünüm. Anlamlandiramiyorum ve hep ailemden birini kaybedersem ne olur diye düsünüyordum. Hepsini bir anda kaybedecegim aklimin ucundan geçmezdi. Hasret gideremiyorum ailem hep aklimda, unutmak imkansiz neredeyse. Her an aklimdalar” ifadelerini kullandi.

Depremde kardesinin ailesi basta olmak üzere birçok yakinini kaybettigini dile getiren Ali Gezer de, “Depremde; kardesim ve ailesi basta olmak üzere akrabalarimi kaybettim. Bu süreç hepimizde derin yaralar birakti. Rabbimden gelen bir aci, canlarimiz, cigerlerimiz gitti” seklinde konustu.

Kaynak: İHA