Akay, Yenice'nin Yol Sorununu Meclis Genel Kurulu'na Tasidi

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Karabük’ün Yenice ilçesine bagli Tir, Güney ve Hisar köylerini birbirine baglayan tüneli TBMM gündemine tasidi.

Akay, Yenice'nin Yol Sorununu Meclis Genel Kurulu'na Tasidi
TBMM Genel Kurulu’nda konusan Milletvekili Akay, Yenice ilçesine bagli Tir, Güney ve Hisar köylerinin kullanilamaz oldugunu ifade ederek, "Seçim bölgem Karabük’ün Yenice ilçesi Tir, Güney ve Hisar köylerinin ulasimini saglayan tünel yolu kullanilmaz halde. Bu fotografta Karabük’ümüze reva görülen yollarin bir örnegini görüyorsunuz. Sizlere soruyorum, bu yolun tam olarak neresine bakim yapilmis? Bu bakim çalismasini denetleyen yok mu?" dedi.

Ulastirma ve Altyapi Bakanina çagrida bulunan Akay, "Yöre sakinlerimiz Ulastirma ve Altyapi Bakanina, ’Sayin Bakan bu harabe yolu ne zaman yapacaksiniz?’ diye soruyor. Ulastirma ve Altyapi Bakanligina biz de çagrida bulunuyoruz; Tir, Güney ve Hisar köylerimizin ulasimini saglayan güzergahtaki çukurdan ibaret, göçmeye yüz tutmus bu yola gerekli bakim çalismalarini bir an önce yapin; köylülerimizi bu çileden kurtarin" diye konustu.

Kaynak: İHA