Tezgâhlarda Hamsinin Yerini Istavrit Almaya Basladi

Karadeniz’de son yillarin en bereketli hamsi sezonu geride kalirken, tezgâhlarda hamsinin yerini istavrit almaya basladi. Trabzon Balik Hali’nde bu günlerde tezgâhlarda bol miktarda görülen istavrit 50 TL’den satilirken, normalde Agustos aylarinda denizde görülen çingene palamudunun da aglara takilmasi ve tezgâhlarda yerini almasi balikçilari sasirtti.

Tezgâhlarda Hamsinin Yerini Istavrit Almaya Basladi
Hamsi avinin bittigini hamsinin de yerini artik istavritin aldigini belirten balikçi esnaflarindan Cem Yazici, “Bugün itibariyle tezgâhlarimizi istavrit süslemeye basladi, hamsi avi bitti diyebiliriz. Palamut da yeni yeni çikmaya basladi, taze çingene palamudu var. Fiyat olarak istavritin kilosu 50 TL, çingene palamudunun tanesi ise 75 TL. Büyük palamudun tanesi ise 100 TL, mezgit 150-200 TL, sarikulak 75 TL’den satiliyor. Vatandasimiz bundan sonra hamsiyi beklemesin” dedi.



"Mevsimler tersine döndü; Agustos’ta çikan çingene palamudu Ocak’ta aglara takilmaya basladi"

Normalde Agustos aylarinda görülen çingene palamudunun bu siralar görülmeye basladigini belirten balikçi esnaflarindan Mehmet Örseloglu ise “Hamsi artik yavas yavas azalmaya basladi bundan sonra tezgahlarimizda insallah istavrit olacak. Tezgâhlarimizda artik hamsi yerini istavrite birakti. Istavrit bu aralar bol bol çikmaya basladi kilosu ise 50 TL. Mevsimler tersine döndü normalde Agustos ayinda çikmasi gereken çingene palamudu bu aralar gözüktü, ara ara geliyor” diye konustu.

Kaynak: İHA