Sahinbey Belediyesi 100. Yil Tünelleri'nde Sona Dogru

Sahinbey Belediyesi tarafindan Gaziantep’e kazandirilan en önemli projelerden olan tünel projesinde çalismalar tüm hiziyla devam ederken çalismalarda sona yaklasildi.

Sahinbey Belediyesi 100. Yil Tünelleri'nde Sona Dogru
Sehrin trafigini rahatlatmak adina yapilan devasa projelerden olan Sahinbey Belediyesi 100. Yil tünellerinde çalismalar da sona yaklasilirken, Baskan Mehmet Tahmazoglu yapilan çalismalari adim adim yakindan takip ediyor. Baskan Tahmazoglu, sehrin trafigini rahatlatmak adina yapamazsiniz dedikleri ne varsa yaptiklarini ifade etti.

"Trafik yükünü hafiflettik"

Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, yapilamaz denilenleri yaptigini ifade ederek, “Gaziantep’te her gün trafige çikan araç sayisi artiyor. Görev alanimiza girmemesine ragmen trafigi rahatlatmak adina yol çalismalarimiza devam ediyoruz. Özdemirbey Caddesini iki seritten 6 seride çikaralim dedik. Yapamazsin dediler yaparsan heykelini dikeriz dediler. Çok kisa sürede Özdemirbey Caddesi’ni Sanat Okulundan Düztepe’ye kadarki kismini kisa bir sürede 2 seritten 6 seritte çikardik. Bununla da yetinmedik Düztepe-Dutluk arasini da iki seritten 6 seritte çikararak sehrin trafik yükünü hafiflettik” dedi.

"Yesilvadi bulvarini hizmete açtik"

Sadece Özdemirbey Caddesini degil daha sonra sehre YesilVadi Bulvarini kazandirdiklarini belirten Baskan Mehmet Tahmazoglu, “Sehrimizi dogudan-batiya baglayan 12 seritli YesilVadi Bulvarini sehrimize kazandirdik. Ayrica sehir merkezinde bulunan 40 yildir çikmayi bekleyen tamircilere Sahinbey Oto Sanayi Sitesi’ni yaparak esnafimizi oraya tasidik. Bogaziçi Bulvari 1. Etabini Hosgör Meydani’ndan Özdemirbey Caddesi’ne kadar açarak trafige nefes aldirdik. Bununla da yetinmeyerek Bogaziçi Bulvari 2’nci etabini da açip Özdemirbey Caddesi’ni Sehreküstü Kavsagi’na baglayarak Inönü Caddesi üzerindeki trafik yükünü kaldirdik” seklinde konustu.

"Yesilvadi Köprülü Kavsagi 5 ayda tamamladik"

Baskan Mehmet Tahmazoglu 5 ay gibi kisa bir sürede YesilVadi Üç Katli Köprülü Kavsagi yaptiklarini belirterek, “Sehrin trafik yükünü hafifletmek adina çok önemli bir projeye daha imza atarak YsilVadi Üç Katli Köprülü Kavsagi yaptik. Burayi yapamazsin dediler. Ama biz 5 ay gibi kisa bir sürede yaparak vatandasin hizmetine sunduk” dedi.

"Tüneller 2 ay içinde bitecek"

Sahinbey Belediyesi 100. Yil Tünellerinin yakin zamanda hizmete girecegi müjdesini veren Baskan Mehmet Tahmazoglu, “Gaziantep’te bir ilk gerçeklesiyor. Yaptigimiz Sahinbey Belediyesi 100. Yil Tünelleri ile Sehreküstü Kavsagi’ni YesilVadi Bulvari’na baglayacagiz. Iki tünelin Nisan ayinda temelini attik. Su anda betonlama çalismamiz aydinlatma çalismalarimiz hizla devam ediyor, iki ay içerisinde tünellerimizin tüm islemlerini bitirerek vatandaslarin hizmetine açacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA