Pakistan Açiklamasi 'Iran'in Hava Saldirisinda 2 Çocuk Hayatini Kaybetti, 3 Çocuk Yaralandi'

Pakistan Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Iran tarafindan Pakistan topraklarina düzenlenen hava saldirisinda 2 çocugun hayatini kaybettigi, 3 çocugun da yaralandigi duyurularak, Iran Maslahatgüzarinin Disisleri Bakanligina çagrildigi bildirildi.

Pakistan, Iran’in topraklarina hava saldirisi düzenledigini dogruladi. Pakistan Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Iran’in Pakistan hava sahasini sebepsiz yere ihlal edildigi belirtilerek, Iran’in düzenledigi hava saldirisinda 2 çocugun hayatini kaybettigi, 3 çocugun da yaralandigi duyuruldu. Söz konusu saldirinin siddetle kinandigi açiklamada, “Pakistan’in egemenliginin bu sekilde ihlal edilmesi hiçbir sekilde kabul edilemez ve ciddi sonuçlar dogurabilir” denildi.

Iran Maslahatgüzari, Pakistan Disisleri Bakanligina çagrildi

Pakistan ve Iran arasinda çesitli iletisim kanallari olmasina ragmen bu yasadisi eylemin gerçeklesmis olmasinin endise verici oldugu belirtilen açiklamada, “Pakistan’in güçlü protestosu Tahran’daki Iran Disisleri Bakanligi’nin ilgili üst düzey yetkilisine iletilmistir. Ayrica Iran Maslahatgüzari Disisleri Bakanligi’na çagrilarak Pakistan’in egemenliginin bu sekilde açikça ihlal edilmesini en güçlü sekilde kinadigimiz ve sonuçlarinin sorumlulugunun dogrudan Iran’a ait olacagi iletilmistir” denildi.

Pakistan’in her zaman terörizmin bölgedeki tüm ülkeler için ortak bir tehdit oldugunu ve koordineli hareket edilmesi gerektigini söyledigi vurgulanan açiklamada, “Bu tür tek tarafli eylemler iyi komsuluk iliskilerine uygun degildir ve ikili güven ve itimadi ciddi sekilde zedeleyebilir” denildi.

Iran, Ceysu’l Adl isimli örgütün hedef alindigini açiklamisti

Iran Ulusal Güvenlik Konseyi’ne yakin Nour News, Iran’in Pakistan’da bulunan Ceysu’l Adl isimli örgütün iki üssüne füze ve IHA saldirisi düzenledigini duyurmus, “Bu karargahlar füzeler ve IHA’lar ile imha edildi. Dün gece de Kuzey Irak’taki MOSSAD casusluk merkezleri ve Suriye’de DAES karargahi Iran tarafindan füzeler ile hedef alinmisti” denilmisti.
Kaynak: İHA