Of Belediye Baskani Sarialioglu'ndan Livaneli Ve Imamoglu'na Siirli Gönderme

Trabzon’un Of Belediye Baskani Salim Salih Sarialioglu, geçtigimiz günlerde sanatçi Zülfü Livaneli’nin Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu’nun elini tutarak 31 Mart olaylari hakkinda “hareket ordusu” benzetmesiyle yaptigi konusmaya, ’Ilahi Ordu’ siiriyle tepki gösterdi.

Of Belediye Baskani Sarialioglu'ndan Livaneli Ve Imamoglu'na Siirli Gönderme
“Cumhuriyet’in Aydinlik Yüzleri” ödül töreninde konusan sanatçi Zülfü Livaneli, Osmanli padisahi Sultan II. Abdülhamid’in hükümdarliginin son bulmasina yol açan 31 Mart darbe tesebbüsüne atifta bulunarak, “31 Mart, tarih kaydigi için ayni gün degil gerçi ama yine de sembolik 31 Mart” ifadelerini kullanmisti. 31 Mart yerel seçimleri için “Ya gerici ordular, avci taburlari ya da hareket ordusu kazanacak” diyen Livaneli, daha sonra CHP’li Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu’nun elini tutarak, “Hareket ordusunun kazanacagina inandigini” söylemisti. AK Parti Of Ilçe Baskanligi’nin 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayisiyla düzenledigi programda basin mensuplariyla bir araya gelen Of Belediye Baskani Salim Salih Sarialioglu, Zülfü Livaneli’nin sözlerine tepki gösterdi.

“Milletimin vicdanina havale ediyorum”

Baskan Sarialioglu, “Üzülerek söylemek istiyorum, toplumumuzun bazi kesimlerinin deger verdigi sözde sanatçi diye bu milletin huzuruna çikanlar, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu’nun huzurunda bir benzetme yapti. ’31 Mart tarih olarak benzesiyor, konumlar farkliydi ama burada konumlar degisecek’ diye bir cümle sarf ederek hepimize ’gerici ordusu’ dedi.

Hiç ayirmiyorum, sagcisina da solcusuna da, kendisini nasil ifade ediyorsa etsin bu milletin tamamina gerici ordusu dedi.

Kendilerini hep yukarda gördükleri için, kulelerden asagi halka baktiklari için kendilerini de hareket ordusu olarak nitelendirdi. Halbuki ‘Elimde tüfek, gönlümde iman. Dilegim iki: Din ile vatan ocagim ordu, büyügüm sultan, sultana imdat eyle Yarabbi! Ömrünü müzdad eyle Yarabbi! Minareler süngü, kubbeler migfer, camiler kislamiz, müminler asker. Bu ilahi ordu dinimi bekler, Allahu Ekber, Allahu Ekber. Minareler süngü, kubbeler migfer. Camiler kislamiz, müminler asker. Bu ilahi ordu dinimi bekler. Allahu ekber Allahu Ekber’ diyor sair. Bu milletin ordusuna peygamber adi veren tek millettir bu millet. Bu milletin ordusu, Mehmetçigin ordusudur. Dolayisiyla kendisini ve ayni zihniyette olan, o öyle konusurken karsisinda piskin piskin gülen Imamoglu’nu bir kere daha kiniyorum. Milletimin vicdanina havale ediyorum. Fazla söze gerek yok, karsimizdakiler belli. 31 Mart’ta da Türkiye’nin hedefleri belli. Türkiye Yüzyili dedik, o kararlilikla yola çiktik. Siyasi partilerin amaci ülkeye hizmet etmektir. Ama bazilarinin maalesef yoldan saptigina, bazilarinin da yoldan sapanlara yol arkadasligi yaptigina maalesef üzülerek sahit oluyoruz. Daha seçilir seçilmez bu ülkeye ’isgalci’ diyen bir kadinin elini öptü sahnede” dedi.

Baskan Sarialioglu, ayrica Of’ta 10 yillik belediye baskanligi döneminde yapilan hizmetlere deginerek, "Görev süremiz boyunca son 10 yilda ilçemize toplamda 1 milyar 670 milyon TL’yi askin bir yatirim kazandirdik” diye konustu.

Toplantiya AK Parti Of Ilçe Baskani Ahmet Çapoglu, MHP Of Ilçe Baskani Hüseyin Ayaz, parti yöneticileri ve basin mensuplari katildi.

Kaynak: İHA