Baskan Ahmet Asim Okat Açiklamasi 'Ates Düstügü Yeri Degil, Tüm Türkiye'yi Yakti'

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi Kütahya Sube Baskani Ahmet Asim Okat, Pençe-Kilit Harekati bölgesinde sehit olan 21 asker için yaptigi açiklamada, PKK terör örgütünü lanetleyerek, sehitlerin kanlarinin yerde kalmayacagina vurgu yapti.

Baskan Ahmet Asim Okat Açiklamasi 'Ates Düstügü Yeri Degil, Tüm Türkiye'yi Yakti'
Sube Baskani Ahmet Asim Okat, açiklamasinda, ”Hiçbir insani ve ahlaki degeri olmayan, 40 yildir alçak ve kallesçe saldirilarina devam eden PKK terör örgütü cani yüzünü son olarak Irak’in kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Harekati bölgesinde 22-23 Aralik 2023 günü 12 kahramanimizi ve 12 Ocak 2024 günü 9 kahramanimizi sehit ederek göstermistir. Bu menfur saldirilari lanetliyoruz. Sehit olan askerlerimizin ailelerine Allah sabirlar ihsan etsin. Yüce Türk Milletinin basi sag olsun. Yaralanan ve tedavileri devam eden askerlerimize rabbimden acil sifalar dileriz” dedi.



“Üzüntümüz kadar öfkemiz de büyük”

Baskan Ahmet Asim Okat, ”Bu topraklar ilelebet bize vatan olsun diye 21 yigidimizi daha topraga vermenin yüreklerimize düsen acisini yasiyoruz. 21 vatan evladi sehit oldu. 21 can, evlat, ana, ocak, kardes, baba, 21 Yigit. Bu büyük aciyla yandik kavrulduk, Tüm Türkiye yüreginde hissetti. Üzüntümüz kadar öfkemiz de büyük. Ates düstügü yeri degil, tüm Türkiye’yi yakti. Eger sehitlerimize bir vefa borcunuzun oldugunu düsünüyorsaniz, bas tutanin, basi kesilmedikçe bu terör bitmez. Abdullah Öcalan idam edilmedikçe, siyasi uzantilari mecliste oldukça, küçük siyasi menfaatler için sehit ve gazi gibi kutsal degerleri kullanmak ile bu terör bitmez. Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlügüne kast edenlerin ömür boyu siyaset yapmasina engel olunmaz ve tüm mal varliklarina el konulmazsa, terör ve teröristi destekleyen iç ve dis mihraklarin batakliklari temizlenmedikçe, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlügü çatisi altinda siyasi duruslarinizi bir kenara koyup tek yumruk olmadikça, kisaca ayni hatalar yapilmaya devam edilirse terör bitmez” diye konustu.



“Bugün dogan çocuklarimizi da sehit vermemek için tedbir sart”

“1990’li yillarda o daglarda mücadele ederken sehit ve gazi verirken o yil elimize dogan çocuklarimizi bugün sehit veriyorsak, bugün dogan çocuklarimizi da sehit vermemek için tedbir sart” diyen Baskan Okat, ”Her can kutsaldir. Artik sehit sayilarina göre degil, her sehit haberinde toplumsal kucaklasmanin, birlikte tepki vermenin zamani geldi de geçiyor. Sanli ay yildizli bayragimizin al rengi sehitlerimizin kanindan almistir. Sizlerden ricamiz sosyal medyalarinizda tepki vermek, yas tutmak adina al bayragimizi siyah yapmayalim. Rabbim Mehmetçigimizin ve güvenlik kuvvetlerimizin ayaklarina tas degdirmesin” ifadelerini kullandi.

“Her seyimizi sizlere borçluyuz”

Baskan Okat, ”Her seyimizi sizlere borçlu oldugumuz aziz sehitlerimiz, mübarek kanlarinizla yogurdugunuz bu kutsal topraklarin bagrinda rahat uyumaniz için sizlerin son sahitleri olan biz gaziler ölene kadar, bizlere emanet ettiginiz Vatanimizi, Bayragimizi, Mukaddesatimizi bizden sonra gelecek nesillerimize namahrem eli degdirmeden, hiçbir kisisel menfaat gözetmeksizin koruyarak teslim edecegimize söz veriyoruz. Ruhunuz sad, mekaniniz cennet olsun. Ne mutlu Türküm diyene” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA