Balikesir'de Ögrencilere Ara Tatil Öncesi Senlik

Balikesir Il Milli Egitim Müdürlügü, yariyil tatilinden önce ögrencilerin keyifli ve ögretici bir hafta geçirmeleri için "dönem sonu faaliyet haftasi" düzenledi.

Balikesir'de Ögrencilere Ara Tatil Öncesi Senlik
Balikesir’de 15-18 Ocak’ta 4 gün sürecek "dönem sonu faaliyet haftasinda, okullarda ögretmenler ile ögrencilerden olusan heyetin organize ettigi etkinlikler planlaniyor.

"Dönem Sonu Faaliyet Haftasi Uygulama Kilavuzu" kapsaminda planlanan etkinliklerle ögrencilerin dil bilgisel ve hitabet yeteneklerini gelistirmesi, yeteneklerini sergileme firsati bulmasi, paylasmanin önemini kavramasi, takim çalismasinin basaridaki rolünü ögrenmesi, bilim aktiviteleriyle yeni deneyimler yasamasi, keyifli vakit geçirmesi ve okullarimizin sadece akademik basari için degil, sosyal gelisim için de bir firsat oldugunu yasayarak görmeleri hedeflendi.

"Kis senligi" havasinda geçen faaliyet plani ve etkinlikler dahilinde okullarda; bilgi yarismalari, kelime oyunlari, uzman daveti ile söylesiler, oyun ve drama etkinlikleri, sosyal sorumluluk çalismalari, dönem sonu gösterileri ve geziler düzenlenerek ögrencilerin hem eglenmesi hem de ögrenmesi amaçlaniyor.

Dönem sonu etkinlikleri ile ilgili degerlendirmelerde bulunan Il Milli Egitim Müdürü Ali Tatli, "Okullarimizda dönem sonu sportif, sosyal ve kültürel etkinliklerin düzenlenmesi, ögrencilerimizin dönem boyunca edindikleri bilgilerin pratige dönüstürülmesi, sosyal becerilerinin gelistirilmesi ve psikolojik olarak kendilerini daha iyi hissetmeleri açisindan son derece önemlidir. Sportif etkinlikler, ögrencilerimizin fiziksel ve zihinsel gelisimlerine katkida bulunurken sosyal etkinlikler, ögrencilerimizin birbirleriyle etkilesimlerini artirmasina yardimci oluyor. Kültürel etkinlikler, ögrencilerimizin sanat, müzik ve edebiyat gibi alanlarda kendilerini gelistirmelerine yardimci olurken hayal güçlerini gelistiriyor" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA