ALKÜ'de Proje Ve Is Birlikleri Artiyor

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ev sahipliginde düzenlenen Uluslararasi Termal Saglik Turizmi Forumu’na katilan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdogan, "Turizm, saglik ve sporun merkezi olan Alanya’nin daha da gelismesi ve uluslararasi alanda taninmasi için üzerimize düsenden fazlasini yapmaya gayret ediyoruz" dedi.

ALKÜ'de Proje Ve Is Birlikleri Artiyor
ALKÜ bir taraftan bilimsel ve akademik çalismalarini hizlandirirken, diger taraftan da bilime ve bölgeye faydali olacak is birlikleri yapmayi sürdürüyor. Is birlikleri ve yeni projeleri yakindan takip eden ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdogan, son olarak Denizli Büyüksehir Belediyesi destekleri ile Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ev sahipliginde saglik turizmi sektörünün tüm taraflarini bir araya getiren Uluslararasi Termal Saglik Turizmi Forumu’na katildi.

Rektör Türkdogan ayni hafta içinde Erzurum Atatürk Üniversitesini de ziyaret ederek yeni is birlikleri için Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli ile bir araya geldi.

"Saglik turizminde yeni dönem baslayacak"

Türkdogan, ALKÜ’nün saglik turizminde yeni bir döneme hazirlandigini vurguladi. Türkdogan, “Turizm, saglik ve sporun merkezi olan Alanya’mizin daha da gelismesi ve uluslararasi alanda taninmasi için ALKÜ olarak üzerimize düsenden fazlasini yapmaya gayret ediyoruz. Saglik turizmi sektöründe yeni bir döneme hazirlandigimiz bu günlerde ALKÜ olarak Uluslararasi Termal Saglik Turizmi Forumu’na katilarak yeni fikirler ve projeler üretmeye tüm hiziyla devam edecegiz. Saglik turizmi sektörünün tüm taraflarinin bir araya getirilerek güncel ve basarili uygulama örneklerinin paylasilmasi, sektörün sorunlarina inovatif ve sürdürülebilir çözümler üretecek bir ortamin saglanmasi açisindan sarfedilen emekler için hocalarimiza ve baskanimiza gönülden tesekkür ederim” dedi.

Forumda Rektör Türkdogan’a, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Atif Bayramoglu ve Turizm Fakültesi Dekani Prof. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz de eslik etti.

"Iliskiler gelisecek"

Rektör Türkdogan ve Rektör Yardimcisi Bayramoglu, Uluslararasi Termal Saglik Turizmi Forumu’nun ardindan Erzurum’daki Atatürk Üniversitesini ziyaret ederek Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli ile bir araya geldi.

Iki üniversite arasinda is birlikleri ve çalismalarin ele alindigi ziyarette görüs alisverisinde bulunuldu. Rektör Çomakli, ziyaretten duydugu memnuniyeti ifade ederek üniversiteler arasinda gerçeklestirilen is birliklerinin ülke yüksekögretimine deger kattigini ve önemli kazanimlar sagladigini söyledi.

Atatürk Üniversitesinin, örmek alinacak çalismalara imza atan ve ögretim kalitesi yüksek bir kurum oldugunu belirten Rektör Türkdogan ise ikili is birlikleriyle birçok alanda ortak çalismalara imza atmaktan memnuniyet duyacaklarini dile getirdi. Akademik, sosyal ve kültürel faaliyetleri birlikte gerçeklestirmek için bu tarz ziyaretlerin önemli oldugunu ifade eden Rektör Türkdogan, misafirperverligi dolayisiyla Rektör Çomakli’ya tesekkür etti.
Kaynak: İHA