Hobi Için Basladi, Ek Gelir Kapisi Oldu

Ordu’da yasayan Mehmet Kabatas, emekli olduktan sonra hobi olarak basladigi yesil sogan ve marul yetistiriciligini büyüttü. 90 metrekarelik alanda üretim yapan Kabatas, ürünlerinin bir kismini sattigini, bir kismini ise ücretsiz olarak dagittigini belirtiyor.

Hobi Için Basladi, Ek Gelir Kapisi Oldu
Altinordu ilçesinde yasayan 55 yasindaki Mehmet Kabatas, 4 yil önce Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emekli oldu. Emekliliginde cani sikilan Kabatas, arkadaslarinin tavsiyesi üzerine kendisine küçük bir hobi bahçesi yapti. Ardindan bu isi seven Kabatas, sehir merkezinde binalarin da bulundugu alanda 90 metrekarelik zemine kurdugu serada yesil sogan, marul ve çesitli ürünlerin üretimini yapmaya basladi.

Kabatas, hobi için basladigi ürünler fazla gelmeye baslayinca bir kismini sattigini, bir kismini ise ihtiyaç sahipleri ile tanidiklarina ücretsiz verdigini belirtiyor.

“Hobi için basladim, ürün fazla gelince ek gelire dönüstü”

“Ben geçmisten itibaren tarimi seviyorum” diyen Kabatas, “Örtü alti ürünler ile inceleme yaptim. Evimin de yakininda bir yer vardi, orayi degerlendirdim. Yesil sogan için Amasya iline gidip oradan ürün aliyorum ve burada ekiyorum. Sonrasinda marketlerden de talep gelince satmaya basladim. Brokoli, domates gibi ürünler de dikiyorum. Burada bazi fideleri de büyütüp insanlara ücretsiz veriyorum. Maddi beklenti olmadan isteyenlere ücretsiz olarak veriyorum. Burayi hobi amaçli basladim, sonradan ürün fazla gelince yerel marketlere de talep dogrultusunda satiyorum” diye konustu.



“Üretimimi büyütmek istiyorum”

Istegini bu isi daha da büyütmek oldugunu belirten Kabatas, “Bu yil bir buçuk ton sogan dikimi yaptim. Aslinda ticari olarak da getirisi güzel. Ben ilk basladigimda küçük bir yerdi, sonradan burayi 90 metrekareye çikarttik. Burasi da artik dar geliyor. Istegim daha büyük arazide bu isi yapmak. Ben üretim yapmak istiyorum” ifadelerine yer verdi.

Kabatas, Ordu Büyüksehir Belediyesi’nin kendisine ve üreticiler hibe amaçli sera için yeni naylon desteginde bulundugunu da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA