Isparta'da Saglik Çalisanlari Sehitler Ve Filistin Için Yürüdü

Isparta’da saglik çalisanlari ve sivil toplum kuruluslari, Pençe-Kilit harekatinda sehit olan 9 asker ve Filistin için "Sessiz Yürüyüs" gerçeklestirdi.

Isparta'da Saglik Çalisanlari Sehitler Ve Filistin Için Yürüdü
Isparta’da hekimler, saglik çalisanlari ve sivil toplum kuruluslari Irak’in kuzeyinde devam eden Pençe -Kilit harekatinda sehit olan 9 asker ve Filistin için "Sessiz Yürüyüs" gerçeklestirdi. Mimar Sinan Camii önünde topluluk adina konusma yapan Dr. Muhammet Rasit Sancar, “Irak’in kuzeyinde devam eden Pençe -Kilit harekatinda 12 ocak 2024 tarihinde bölücü terör örgütü mensuplari tarafindan yapilan saldiri ve akabinde saglanan temasta kahraman 9 askerimiz sehit oldu. Asil milletimizin Türk Silahli Kuvvetleri, geçmiste oldugu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenligi için terörle mücadeleyi azim ve kararlilikla sürdürmektedir" dedi.

Konusmasinin devaminda Filistin’de yasanan saldirilara dikkat çeken Sancar, “Terör devletinin, Filistin topraklarinda isledigi suçlar büyüyerek devam ediyor. Terörist Israil, yalnizca Filistin halkina karsi degil, bütün insanliga karsi, sadece Filistinli çocuklara degil, bütün çocuklara karsi suçludur. Nasil ki hiçbir suç cezasiz kalmaz, Israil için de ceza günü hizla yaklasmaktadir. Buradan devletimize ve uluslararasi yardim kuruluslarina sesleniyoruz. Biz Gazzeli saglik çalisanlariyla birlikte çalismaya, oralarda kurulacak hastane ve saglik tesislerinde görev almaya haziriz. Bununla birlikte Israil tarafindan tutuklanan ve türlü iskencelere maruz birakilan 54’ten fazla hekimin ve uluslararasi ceza hukukuna uymayarak tutuklanan masumlarin özgürlüklerine güvenli bir sekilde kavusmalari için ve yikilan hastanelerin yeniden yapilmasi, güvenli bir sekilde islev gösterebilmesi için gereken bütün çalismalarin yapilmasini talep ediyoruz” seklinde konustu.



“Buradan bir kere daha acil ateskes çagrimizi yineliyoruz”

Konusmalarin ardindan, toplanan kalabalik Mimar Sinan Camii önünden Kaymakkapi Meydani’nda yer alan Gazze Nöbet çadirina kadar yürüdü. Nöbet çadiri önünde konusma yapan sehit yakini Rabia Durak teröristlerin yaptigi zulme dikkat çekerek, "Memleketimize kast eden, emperyalistlerin masasi olan hainler kirli emellerine asla ulasamayacaklar. Teröristlerin karsisindaki ser odaklarinin tüm insanlik için bir tehdit oldugunu bir kere daha haykiriyoruz. Terör örgütlerini destekleyerek üzerimize salanlarla Gazze’de soykirim yapanlar ayni. Teröre, emperyalizme ve Gazze’deki isgale karsi tek ses olmak için bugün buradayiz. Son bilgilere göre Filistin’de, 10 binden fazlasi çocuk, 7 binden fazlasi ise kadin olmak üzere toplamda 23 bini askin insan hayatini kaybetti. 60 binden fazla kisi yaralanirken, 8 bin kisi ise kayip. Isgalci Israil’in saldirilari sebebiyle ayrica, 69 bini tamamen yikilmis olmak üzere, 359 bin ev zarar gördü. 2 milyon sivil ise saldirlar sonucu Gazze içerisinde zorla göç ettirildi. Mesleklerini icra eden, yasanan soykirimi haberleriyle dünyaya anlatan 112 gazeteci de, siyonist isgalcilerin saldirilari sonucu hayatini kaybetti. Bugüne kadar 150’ye yakin saglik merkezi ve hastanenin yani sira yaralilari tasiyan 100’den fazla ambulans isgalcilerin saldirisina ugradi. Filistin’de on yillardir zulmeden isgalci Israil’e karsi gereken yaptirimlar derhal uygulanmalidir” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan sivil toplum kuruluslari tarafindan vatandaslara, sehitlerimiz için pisi ve ayran dagitildi.
Kaynak: İHA