DISIDER, 2023 Yilindaki Gelismeleri Degerlendirdi

Diyarbakir’in Baglar ilçesindeki dernek binasinda basin mensuplariyla bir araya gelen Diyarbakir Sanayici ve Is Dünyasi Dernegi (DISIDER) Yönetim Kurulu Baskani Seyhmus Akbas, 2023 yilinda ülkede ve bölgede yasanan gelismeleri degerlendirdi.

DISIDER, 2023 Yilindaki Gelismeleri Degerlendirdi
DISIDER Yönetim Kurulu Baskani Seyhmus Akbas, “Yeni yil öncesi açiklanan yeni asgari ücretin çalisanlarimiz ve ülkemiz için hayirli olmasini temenni ediyoruz. Ülkemizin ve dünyanin içinde bulundugu bu zor süreçte asgari ücrete yapilan artis çok kiymetli dolayisiyla çalisanlari magdur etmemek için gösterilen çabayi da takdir ediyoruz” dedi.

Çalisanlarin refah seviyelerinin yüksek olmasi ve kazançlarinin artmasi yönünde isverenler olarak her daim yanlarinda olacaklarini belirten Akbas, “2023’ü acisiyla, tatlisiyla, iyisiyle, kötüsüyle geride biraktik. Geride biraktigimiz yil siradan bir yil degildi maalesef. Aci olaylarin, üzüntülerin yasandigi bir yil olarak hatirlanacak bir yildi. Yasadigimiz pek çok sikintili günler oldu. Hiç kuskusuz hafizalardan silinmeyecek olan 11 ilde etkisini gösteren asrin felaketi 6 Subat depremi 2023 yilinin en aci olayiydi. 2023 yilinda yasadigimiz sikintilari yasamamak dilegiyle 2024 yilinin ülkemize ve milletimize hayirli olmasini temenni ederek, herkese saglikli, mutlu yillar dilerim. Bu vesile ile ülke olarak zorlu bir ekonomik süreç geçirmemize ragmen yeni yil öncesi açiklanan yeni asgari ücretin çalisanlarimiz ve ülkemiz için hayirli olmasini temenni ediyoruz. Ülkemizin ve dünyanin içinde bulundugu bu zor süreçte asgari ücrete yapilan artis çok kiymetli dolayisiyla çalisanlari magdur etmemek için gösterilen çabayi da takdir ediyoruz. Çalisanlarimizin refah seviyelerinin yüksek olmasi ve kazançlarinin artmasi en büyük temennimizdir. Bu noktada biz isverenler olarak çalisanlarimizin yaninda olmaya devam edecegiz” diye konustu.

Isveren kesimin yükünün azaltilmasi gerektigini ifade eden Akbas, “Bir diger taraftan bakildigi zaman asgari ücretin isveren kesiminde olusturdugu bir maliyet söz konusu. Yasanan artisin isverene maliyeti noktasinda, isveren yükünün azaltilmasi gerektigini ve bu konuda hükümetimizden destek bekledigimizi ifade etmek istiyorum. Bu destek, biz sanayici ve üreticilerimiz için çok önemlidir. 2023 yilinda sikintilarin basinda gelen yükselen ham madde ve enerji fiyatlarina bagli olarak artan maliyetler üreticilerimizi zorlamaktadir. Ancak destek politikalari ile yatirimlarin tesvik edilmesi, büyüme potansiyelimizin artirilmasi, is dünyasinin rekabet gücünün güçlendirilmesi ve finansmana erisimin kolaylastirilmasi için önemli adimlarin atilmasiyla birlikte ekonomideki 2024 zorlu virajinin asilabilecegine inaniyoruz. Özellikle enflasyonla mücadelede istedigimiz seviyede olmadigimizi ama alinan tedbirlerin kiymetli oldugunu belirterek atilan adimlarin 2024 yilinda artarak devam etmesi halinde istenilen seviyeye gelinecegine inaniyoruz. Bu konuda tecrübeli bir hükümetimizin is basinda olmasi is dünyasi ve komuoyunun güvenini artiriyor ve artirdigi gibi yasadigimiz sikintilari da en kisa zamanda çözecegini inaniyoruz” seklinde konustu.

Yerel seçimlerde oy ugruna hiçbir siyasetçinin ülke ekonomisini sikintiya sokacak vaatlerde bulunmamasi yönünde çagrida bulunan Akbas, sunlari kaydetti:

“Ülkemizde Mart ayinda yerel seçimler olacaktir, umut ediyoruz ki, ehliyet ve liyakat sahibi, milletimizin beklentilerine cevap verebilecek adaylarin yarisacagi ve sagduyunun hakim olacagi bir seçim olur. Yetkinligin, liyakatin ve demokratik bir ortamda milletin beklentilerini karsilayabilme yeteneginin ön planda tutuldugu yerel seçimlere yönelik umudu dile getirmek övgüye degerdir. Adil ve makul bir seçim süreci duygusu, herhangi bir toplumun refahi ve ilerlemesi için esastir. Bu çerçevede tüm siyasi partilere çagrimiz; popülist söylemlerden ve oy ugruna ülke ekonomisini sikintiya sokacak vaatlerden uzak durmalaridir. Mart ayinda gerçeklesecek olan yerel seçimlerde tüm adaylara basarilar dileyerek, seçimlerin ülkemize ve milletimize hayirli olmasini temenni ediyoruz.”
Kaynak: İHA