Yüksekova'da Kar Kalinligi 20 Santimetreyi Buldu Açiklamasi Araçlar Kara Gömüldü

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde aksam saatlerinde bastiran kar yagisi nedeniyle araçlar kara gömülürken, ilçede kar kalinligi 20 santimetreyi geçti.

Yüksekova'da Kar Kalinligi 20 Santimetreyi Buldu Açiklamasi Araçlar Kara Gömüldü
Meteorolojinin uyarilarindan sonra ilçe merkezinde kar kalinligi 20 santimetreyi, yüksek rakimli kesimlerde ise yer yer 1 metreyi geçti. Araçlar kar içinde kaldi. Yüksekova-Van ve Yüksekova-Semdinli karayolunda tipiden dolayi sürücülerin de ilerlemekte zorlandigi ögrenildi.

Kar yagisina en çok sevinen gençler ise kendilerini disariya atarak kartopu oynayip kardan adam yaparken, o ani fotografladilar.

Kar yagisina sevinen Ferit Firat isimli genç, “Zaten son zamanlar öyle bir kar yagisi olmuyordu. Ama iki gündür aralikli kar yagisi etkisini sürdürüyor. Arkadaslarla bu firsati kaçirmamak için disariya çiktik ve o güzel manzarayi fotografladik” dedi.

Öte yandan, Yüksekova Karayollari 17. Sube Sefligi, Yüksekova Belediyesi ve Il Özel Idaresinin Yüksekova Santiye Sefligi karla mücadele ekipleri, yol temizleme çalismalarina hiz kesmeden devam ediyor.

Okullar 1 gün tatil edildi

Yogun kar yagisindan dolayi, Hakkari Il Hifzissihha Kurulu karari geregi; yogun kar yagisi ve olumsuz hava kosullari nedeniyle 12 Ocak 2024 Cuma günü tarihi itibariyle il genelinde egitim-ögretime 1 gün ara verildigi belirtti.

Kaynak: İHA