Seyhan'in 15'Inci Bilgi Evi Mithatpasa'da Hizmete Girdi

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, gençlerin egitiminin önündeki engelleri kaldirmaya devam ediyor. Akay’in pandemi döneminde hizmete açmaya basladigi Bilgi Evlerinin 15’incisi Mithatpasa Mahallesi’nde hizmete girdi.

Seyhan'in 15'Inci Bilgi Evi Mithatpasa'da Hizmete Girdi
Sosyal belediyecilik anlayisinin toplum için önemini vurgulayan Akay, dünyanin yeniden sekillendigi bu dönemde çocuklara çok daha fazla önem verilmesi gerektigini ifade etti.

Yasanan bilgi çaginda teknolojinin ve bilimin çok hizli gelisip degistigine isaret eden Akay, “Günümüzde artik hiçbir sey tek boyutlu degil. Artik çok parametreli bir dünyada yasiyoruz. Çok fazla seyi bir arada düsünmemiz gerekiyor” diye konustu.

Yeniden sekillenen dünyada gerektigi gibi yer alabilmenin yolunun egitimden geçtigini aktaran Akay, “bugünümüz ve yarinimiz” diye tanimladigi çocuklarin ve gençlerin aldigi egitimin bu süreci dogrudan etkileyecegini vurguladi.

Akay, “Bizim de burada yapmak istedigimiz sey çocuklarimiza düsünmeyi ögretmek. Bunun için de egitim süreçlerini rahatlamaya çalisiyoruz. Önümüzdeki dönemde bunlari daha da gelistirecegiz. Bunlari yaptigimiz zamanda gerçekten Türkiye’nin önü aydinlik diye düsünüyorum. Bütün bunlar için bizler haziriz” dedi.

Baskan Akay’in konusmasinin ardindan kurdele kesilerek Mithatpasa Bilgi Evi hizmete açildi.
Kaynak: İHA