Istanbul Büyüksehir Belediyesi Baskanligina Bir Aday Daha

Istanbul Büyüksehir Belediyesi Baskanligi için bagimsiz adayligini açiklayan Ishak Akbay, "Istanbul’a vizyonel bir baskan lazim" dedi.

Istanbul Büyüksehir Belediyesi Baskanligina Bir Aday Daha
Besiktas’ta bir teknede düzenlenen aday tanitim toplantisinda Çogulcu Demokrasi Partisi’nin destekledigi Ishak Akbay, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskanligi için bagimsiz aday oldugunu açikladi.

Çogulcu Demokrasi Partisi Genel Baskani Faruk Arslanok’un da katildigi programda davetlilerin bir kismi baslarinda Çerkes kalpaklari ile yer alirken, tanitim programinin sunumu Çerkes milli kiyafeti giymis sunucu tarafindan gerçeklestirildi.

Programda davetlilere hitap eden ve Istanbul’un vizyonel bir baskani ihtiyaci oldugunu söyleyen Ishak Akbay, “Binalar, kaldirimlar yapilirken hiçbir sekilde estetik unsurlarin olmamasi. Ben sehre yeni bir anlayis getirmek istiyorum. Adi sehir estetisyeni. Estetik insanlarin dudaklarina, gözlerine, yüzlerine yaptirdiklari isler gibi algilaniyor. Estetigin yasadigimiz her alanda olmasi lazim. Oturdugumuz yer, yemek yedigimiz yer, gezdigimiz yerler. Bütün bunlar son derece önemli durumlar. Istanbul’a vizyonel bir baskan lazim. Toplumumuzda da oluyor. Yeni seyler söylemek lazim. Yeni seyler söyleme zamani geldi. Hepimiz mevcut siyasi düzenden biktik. Ben hissettigim seyleri söylerim. Yani yeni yüzler lazim. Artik koltuga her gelen yapistirici sürüyor. Bir oradan ayrilamiyor. Bu hepsi için geçerli. Ben sunu savunanlardanim. Bir sehri emanet ettiginiz kisi mümkünse müteahhit, insaatçi olmasin. Yasadiginiz sehirleri sanatçilara emanet edin. Sanat ruhlu insanlara emanet etmeliyiz. Sanatçilar ince ruhlu olur” dedi.

Programda konusmalarin ardindan Ishak Akbay, katilimcilar ile birlikte Çerkes halk oyunu oynadi.
Kaynak: İHA