Ekolojik Köy'e Ilgi Her Geçen Gün Artiyor

Mamak Belediyesince hizmete kazandirilan Ekolojik Köy’e ilgi her geçen gün artiyor.

Ekolojik Köy'e Ilgi Her Geçen Gün Artiyor
Mamak Belediye Baskani Murat Köse’nin vizyon projeleri arasinda yer alan ve kirsal turizmi canlandirmak, mahalle statüsüne kavusmus köylerde yasayan insanlara ekonomik destek saglamak amaciyla kurulan Ekolojik Köy’de egitimler de veriliyor. Baskent’in birçok ilçesinden pek çok okul, Ekolojik Köy’e geziler düzenliyor. Gezi sirasinda ögrenciler, verilen egitimlerle köy hayati, tarim ve kirsal üretim konusunda bilinçleniyor. 2023-2024 egitim ögretim döneminin ilk yarisinda 2 bin 300 ögrenci Ekolojik Köy’ü ziyaret etti.

Aricilik ve polinasyon egitimi ile ögrencilerin aricilik konusunda bilgi kazanmasi hedeflenirken; egitimler hem teorik hem de uygulamali olarak veriliyor. Hasadi yapilmis ürünlerin degerlendirilme sekilleri ve saklama sartlari da ögrencilere ögretilirken, yogurt, salça, sirke ve ekmek yapimi egitiminde ögrenciler üretim ve gidalarin saklanmasi konusunda bilgilendiriliyor. Kurutma atölyesi de Ekolojik Köy’de egitim verilen atölyeler arasinda yer aliyor. Ata tohumu ekimi yetistirilmesi, tohum alinmasi ve saklama sartlari egitimi ögrencilerin ilgisini çekiyor. Ögrenciler, ata tohumlarini ekmeyi, meyvelerden ve sebzelerden tohum almayi uygulamali olarak ögreniyor, saklama sartlari hakkinda teorik bilgiler kazaniyorlar.

Firin atölyesinde ekmek yapim egitiminde ise minikler yanan tas firinin basina geçiyor. Kutludügün’ün hamarat hanimlarindan aldiklari tarifle Mamak’a özgü Kutludügün ekmegi yapan minikler, yaptiklari ekmeklerin tadina bakmadan Ekolojik Köy’den ayrilmiyor.
Kaynak: İHA