Doga Harikasi Abant'i Görmek Isterken Yolda Kaldilar

Bolu’nun doga harikasi Abant Gölü Milli Parki’nda etkili olan kar yagisinin ardindan ortaya kartpostallik görüntüler çikti. Kar kalinliginin 20 santimetreye ulastigi milli parki ziyaret etmek isteyen ancak kis lastigi takmayan vatandaslar yolda kaldi.

Doga Harikasi Abant'i Görmek Isterken Yolda Kaldilar
Bolu’da 2023 yili boyunca 571 bin 162 yerli ve yabanci turisti agirlayan doga harikasi Abant Gölü Milli Parki’nda son kar yagisinin ardindan kartpostallik görüntüler ortaya çikti. Kent merkezine 35 kilometre uzaklikta bulunan, etrafi ormanlarla çevrili olan milli parkta kar kalinligi 20 santimetreye ulasti. Abant’i yüzlerce turist ziyaret etti. Göl etrafinda turlayan vatandaslar, bol bol fotograf çektirerek keyifli vakit geçirdi. Milli parka kis lastigi takmadan gelen vatandaslar ise yolda kaldi. Yolda kalan araçlar, traktörler yardimiyla ve vatandaslarin çabasiyla bulunduklari yerden çikarildi.

Bolu’dan milli parka yazlik lastikleri takili araciyla gelen bir vatandas, "Abant’a gezmeye gelmistik. Bu yoldan çikamadik. Lastiklerim yazlik. Kis lastiklerini takmadik" dedi.

Kaynak: İHA