'Breaking Bad'de Ikinci Perde Açiklamasi Yine Tutuklandi

ABD’de yayinlanan ve kimya ögretmeninin kendi imal ettigi uyusturucuyu satmasini konu alan ’Breaking Bad’ dizisine benzer olay, 2020 yilinda Mugla’nin Marmaris ilçesinde yasanmisti. Uyusturucu ticaretinden tutuklanan eski fen bilgisi ögretmeni Sertug Zeki Bestel, ikinci defa uyusturucu ile yakalaninca yine tutuklandi.

'Breaking Bad'de Ikinci Perde Açiklamasi Yine Tutuklandi
Mugla’nin Marmaris ilçesinde 2020 yilinda özel okulda fen bilgisi ögretmenligi yaparken uyusturucu ticareti yaptigi ortaya çikinca okuldan atilan ve polis tarafindan düzenlenen operasyon sonrasi tutuklanan Sertug Zeki Bestel, hapisten çiktiktan sonra bu defa evinde yüklü miktarda uyusturucu ile yakalandi ve yine tutuklandi. Uyusturucuyu ayni evde zaman zaman birlikte kaldiklari kadin arkadasinin, Mugla’da üniversite ögrencilerine sattigi belirlendi.

Mugla’nin Mentese ilçesinde Mugla Cumhuriyet Bassavciligi’nin koordinesinde Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan üniversite ögrencilerinin yogun yasadigi Kötekli Mahallesi’nde ögrencilere uyusturucu temin ederek sattigi belirlenen Buket Bayezit’in Marmaris’te 2020 yilinda uyusturucu ticaretinden tutuklanan erkek arkadasi Sertug Zeki Bestel’in evinde yapilan aramada 5 kilo 500 gram esrar maddesi, 3,92 gram kokain, 13,58 gram metamfetamin, 2 adet içime hazir esrar-tütün karisimi sigara, 2 adet hassas terazi ve uyusturucu ticaretinden elde edildigi degerlendirilen 11 bin 600 TL para ele geçirildi.

Mugla Cumhuriyet Bassavciligi’nin talimati ile gözaltina alinan, ögretmenlikten atilan Sertug Zeki Bestel ve arkadasi Buket Bayezit çikarildiklari adli makamlarca tutuklandi.
Kaynak: İHA