Baskan Arisoy Açiklamasi 'Birlikte Çalisip, Hep Birlikte Basaracagiz'

Zeytinburnu’nun 5 yillik dönemde de Istanbul’un parlayan yildizi olmaya devam etmesi için AK Parti Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Murat Kurum’la daha güçlü ve kararli olarak yola çiktiklarini söyleyen Belediye Baskani Ömer Arisoy, “5 yil boyunca burada yaptigimiz birçok iste Sayin Murat Kurum’un imzasi var. Zeytinburnu’nun 20 yillik hayallerini gerçege dönüstürdük, halihazirda IBB’den destek göremedigimiz birçok projenin de hayat bulmasi için önümüzdeki dönem birlikte çalisip, birlikte basaracagiz” dedi.

Baskan Arisoy Açiklamasi 'Birlikte Çalisip, Hep Birlikte Basaracagiz'
Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy, Baskanla Aksam Çayi’nin son programi için Bestelsiz Mahallesi’ndeydi. Mahalle sakinlerinin istek ve önerilerini dinleyen Baskan Arisoy, gelecek 5 yillik dönemde belediyecilik anlaminda Istanbul’un parlayan yildizi olmaya devam etmek için AK Parti Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Murat Kurum’la birlikte yola çiktiklarini söyleyerek, “Zeytinburnu için hayal ettigimiz her projeyi, geçtigimiz dönemin Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum’un büyük destekleri sayesinde hayata geçirmeyi basardik. Bakanimiz simdi de Istanbul için yönetime talip. Zeytinburnu’nda destek görmeyen ve aksayan projelerimizin devami için yola çiktik. Birlikte çalisip, hep birlikte basaracagiz” dedi.



“Çalisan ve destek olan bir büyüksehir yönetimi istiyoruz”

AK Parti Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Murat Kurum’un seçim çalismasina Zeytinburnu ziyareti ile baslamasinin sorulmasi üzerine konusan Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy: “Henüz adayligimiz açiklanmadi ama elimizde adayligi açiklanmis bir ismimiz var. Sayin Murat Kurum’u Zeytinburnu’nda misafir etme sansimiz oldu. Kendisi ilk ilçe ziyaretini Zeytinburnu’na yapti. Bu vesileyle sizlere kendilerinin de selamini iletmek istiyorum. 5 yil boyunca burada yaptigimiz ve hayata geçirdigimiz birçok büyük projede Murat Kurum Bakan’imizin imzasi var. Zeytinburnu’nun 20 yillik hayali olan Millet Bahçesi, yerinde dönüsümü olmayan 20 parsel, Askeri Lojmanlardan kalan alana Çok Amaçli Bir Etkinlik salonu alanin tahsisi, Bestelsiz Kentsel Dönüsüm Projesi, Telsiz Mahallesi, IETT Bloklari, Arnavut Mevkii, Çirpici Mahallesi dönüsüm projelerinin gerçeklesmesinde kendilerinin çok büyük katkisi olmustur. Ilçemiz için en destegi, Abdi Ipekçi Spor Salonu’nun insasi sürecinde mevcut IBB Baskani ile karsi karsiya geldigimiz dönemde vermistir. Orada manasiz bir sekilde durdurulmaya kalkilan ve önüne ket vurulan insaatin devaminda Sayin Kurum Murat Kurum Bakan’imizin imzasi vardir. Kendisi simdi de Istanbul için yola çikti, sizlerden güçlü bir destek arzu ediyoruz. Büyüksehir ve ilçe yönetim arasinda uyum olunca somut çözümler çikmiyor maalesef. O yüzden bu dönem sizlerin destegiyle, birlikte daha güçlü bir sekilde yol almak istiyoruz" diye konustu.



“Statla ilgili destek göremedigimiz gibi kamu arazisini elimizden almaya kalktilar”

Geçtigimiz 5 yillik dönem boyunca IBB’nin Zeytinburnu ile ilgili olarak göstermis oldugu yönetim sürecine de deginen Baskan Arisoy, Zeytinburnu ile ilgili hiçbir talebe cevap alamadiklarini, özellikle büyüksehir belediyelerinin sorumlulugunda olan ulasim, yol gibi temel hizmetlerde sistemin durmus vaziyette olduguna dikkat çekti. IBB ile geçirdikleri bu 5 yillik dönemde, Zeytinburnu özelinde destekten çok birçok konuda anlasmazlik yasadiklarini anlatan Baskan Arisoy, “Zeytinburnu Eski Belediye Baskanligi, simdilerde hepimizin bildigi Kazliçesme Sanat binasi için isgalci oldugumuz iddiasiyla 21.5 Milyon ecrimisil istendi. Burasi Zeytinburnu Belediye Baskanligi, burada bir kamu tahsis var, kamu kurumu isgalci olabilir mi? Nitekim belgeleriyle ispatladik. Yikilip yeniden yapilmasi gereken stadyum ile ilgili herhangi bir destek görmedik, üstüne üstelik eski spor salonunun yer aldigi kamu arazisini iade etmeye kalkti. Bizler takipçisi olunca, ucube bir kararla geri adim attilar. Abdi Ipekçi Spor Salonu ile ilgili durumlari hepimiz biliyoruz, tüm Türkiye medyadan takip etti. Orada da uluslararasi bir basket üssü kurma projesine anlam veremedigimiz bir sekilde engel olmaya çalisti. Yine Zeytinburnu’muzda itfaiye alani olarak IBB’ye tahsis ettigimiz alanin üzeri halen bos duruyor. Su an itfaiye hala eski yerinde yani stadin yani basinda prefabrik alanda duruyor. O arsa üzerine en ufak bir çalisma yapilmadi. Üzülerek belirtmek isterim ki IBB’de sistem tamamen durmus vaziyette” diye konustu.

Kaynak: İHA