Yumurta Toplamak Için Bahçeye Giren Kadin, Dobermanin Saldirisina Ugradi

Antalya’da yasayan 2 çocuk annesi Necla Akcan, yumurta toplamak üzere bahçeye girdigi sirada komsusuna ait doberman cinsi köpegin saldirisina ugradi. Köpege karsi kendisini firça sapi ile korudugunu ve ölümden döndügünü belirten Akcan, olayin ardindan korkudan bahçeye inemedigini ifade etti.

Yumurta Toplamak Için Bahçeye Giren Kadin, Dobermanin Saldirisina Ugradi
Olay, önceki gün ögle saatlerinde Dösemealti ilçesi Yalinli Mahallesi Akdeniz Bulvari üzerinde meydana geldi. Alinan bilgiye göre; 2 katli müstakil evde esi ve çocuklariyla yasayan Necla Akcan (50), yumurta toplamak üzere bahçeye girdi. Yumurtalari topladiktan sonra evine dogru yönelen Akcan, bir anda komsusuna ait doberman cinsi köpekle karsi karsiya geldi. Köpegin agzinda bir tavugunun oldugunu gören Akcan, köpege engel olmak istedi. Bu sirada köpek, Akcan’in sol elinin serçe parmagini isirarak elini tirmaladi. Bahçede bulunan firçanin sapiyla köpege müdahale eden 2 çocuk annesi kadin, canini zor kurtardi. Akcan’in yardim çigligi üzerine durum 112 Acil Çagri Merkezine bildirildi.

Ihbarin ardindan bölgeye saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Saglik ekipleri tarafindan ilk müdahalesi olay yerinde yapilan Akcan, önce özel bir hastaneye, ardindan ise Atatürk Devlet Hastanesine sevk edildi. Akcan’a tetanos ve kuduz asisi yapilarak taburcu edildi.

"Bir baktim köpegin agzinda bir tavugum var"

Yasadiklarini anlatan Necla Akcan, “Yumurta almak için bahçeye indim, kazlarin ve tavuklarin bana dogru kaçtigini gördüm. Bir baktim köpegin agzinda bir tavugum var. O an kendimi korumak için yumurtalari köpege dogru attim. Firça sapiyla müdahale ettim. O anda beni ileri dogru itti. Elime dis geçirerek tirmaladi. Korkarak anlatiyorum, benimle ugrasirken agzindaki tavugu birakirken baska bir tavugu alarak geldigi yere gitti” dedi.



"Ben de sikayetçi oldum, hakkimi arayacagim"

Hastanede kontrollerin ardindan bir tetanos asisi yapildigini belirten Akcan, “Kuduz ignelerime ise devam edilecek. Hastane köpegin asi kartini istedi ama getirmediler. Ben de sikayetçi oldum, hakkimi arayacagim. Tavuklarim artik korkuyorlar, ben yanasamiyorum. Ben bahçeye inmeye korkuyorum. Bu köpegin barinaga götürülmesini istiyorum, serçe parmagimi kullanamiyorum. Daha önce de benim tavuklarima saldirdi. Tasmasi ve zinciri yoktu” sözlerine yer verdi.
Kaynak: İHA