Kazada Vefat Eden IHA Muhabirlerinin Isimleri Çok Amaçli Salonda Yasatilacak

Gaziantep’te 20 Agustos 2022 günü meydana gelen feci trafik kazasinda hayatini kaybeden IHA muhabirleri Muhammed Abdulkadir Esen ve Umut Yakup Tanriöver anisina kentteki bir köy okulunda çok amaçli salon ve kütüphane açildi.

Kazada Vefat Eden IHA Muhabirlerinin Isimleri Çok Amaçli Salonda Yasatilacak
Gaziantep’te 20 Agustos 2022 günü meydana gelen feci trafik kazasinda 16 kisi ile birlikte IHA muhabirleri Muhammed Abdulkadir Esen ve Umut Yakup Tanriöver de hayatini kaybetti. Yasanan feci kazanin ardindan kazada hayatini kaybeden gazetecilerin isimlerini yasatmak adina Ondokuz Mayis Üniversitesi Iletisim Fakültesi Gazetecilik Bölümü ögrencilerinin ’Toplumsal Sorumluluk Projesi’ öncülügünde Gaziantep’in Sehitkamil ilçesine bagli Karakesek Ilk-Ortaokulu çok amaçli salon ve kütüphane projesi hayata geçirildi.

Gazetecilerin ismi verilen kütüphanenin açilisi duygusal anlara sahne oldu

Yapilan bagislarin, kurumlarin desteklerinin ardindan okul ögretmenlerinin büyük gayret ve destekleriyle tamamlanan çok amaçli salon ve kütüphaneye kazada hayatini kaybeden gazeteciler Muhammed Abdulkadir Esen ve Umut Yakup Tanriöver’in isimleri verildi.

Çok amaçli salon ve kütüphanenin açilisi ise kazada vefat eden gazetecilerin ailelerinin de katilimiyla duygu dolu bir programla yapildi.

“Çocuklarimiz abilerinin ismi ile büyüyecek”

Çok Amaçli Salonun açilisinda emegi geçen herkese tesekkür eden Gaziantep Vali Yardimcisi Murat Akyüz, “Çok Amaçli Salonun açilisinda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Insallah çocuklarimiz Umut abilerinin ve Muhammed abilerinin isimleriyle burada büyüyecekler. Onlarin isimlerini yasatmaya kim vesile olduysa herkesten Allah razi olsun. Diger yandan o elim kazada hayatlarini kaybeden 3 saglik çalisanimiz Tugba, Abdullah, Halil ve Ihlas Haber Ajansinda görevli olan Umut ve Muhammed kardesimize Allahtan rahmet diliyorum” dedi.



“Buradan çikacak çocuklar umudumuz olacak”

Gaziantep’te hayatini kaybeden Ihlas Haber Ajansi muhabirlerinin adina yapilan çok amaçli kütüphanenin çocuklara umut olacagini belirten Gaziantep Il Milli Egitim Müdürü Yasin Tepe, “Çalisma arkadaslarinin, en son çalistigi kurumun temsilcilerinin hayatini kaybeden muhabir arkadaslarimizin adina yapmis oldugu kütüphane açilisi vesilesiyle bir aradayiz. Buradan çikacak çocuklar umudumuz olacak. Buradan çikan çocuklar annelerimiz, babalarimiz, Muhammed’imiz olacak. Arkadaslarimiz sehit oldu, hakka yürüdüler ama onlar her zaman kalbimizde olacaklar. Gaziantep’imizin uzak ama sirin köyünde her zaman bir isik olacak. Ben bu salonu buraya kazandiran Ihlas ailesine, çalisma arkadaslarina, okulumuzda kendilerine yardimci olan okul müdürüne herkese çok tesekkür ediyorum” dedi.



“Destegi olan herkese çok tesekkür ediyorum”

Konusmasinda herkese emegi geçen tesekkür eden Ihlas Haber Ajansi Gaziantep Bölge Müdürü Orhan Akin, “Çok degerli 2 kardesimizi trafik kazasinda kaybettik. Bu salonun, kütüphanenin açilmasinda destegi olan herkese çok tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Kalbimizde her zaman yasayacaklar”

Talihsiz bir sekilde hayatini kaybeden Ihlas Haber Ajansi muhabirlerinin kalplerde her zaman yasayacagini aktaran Sehitkamil Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Yagci, “Ihlas haber Ajansi’nda görevli olan bu iki kardesimiz hem mesleki hem de ahlaki anlamda çok degerli kardeslerimizdi. Kendileri direk kaza degil, kazazedelere yardim ederken bu olay ile karsi karsiya geliyorlar. Bugün 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü, hayatini kaybeden arkadaslarimiz yanimizdan ayrildilar ancak ruhen ailelerinde oldugu gibi bizimde kalbimizde her zaman yasayacaklar” ifadelerini kullandi.

Hayatini kaybeden Umut Tanriöver ve Muhammed Abdulkadir Esen’in babalari Mutlu Tanriöver ve Cemal Esen ise emegi geçen herkese tesekkür ederek, “Herkese burada olduklari için tesekkürlerimizi sunuyorum. Bu projeye yardimci olan oglum Umut ve Muhammet’in arkadaslarina da çok tesekkür ediyorum. 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü’nde böyle bir projeyi hayata geçiren ve emegi geçen bütün arkadaslara tesekkür ediyorum” seklinde konustular.

“Çok amaçli salonun haricinde bir sanatla karsi karsiya kalacaksiniz”

Bir kitapla basla kampanyasi ile yola çikilan projede çok amaçli salonun haricinde bir sanatla karsi karsiya kalinacagini söyleyen proje sorumlusu Faruk Polat, “Biz bir kitapla basla diyerek Samsun’dan yola çiktik. Bu proje ne kadar Samsun isi olsa da içerisinde Gaziantep isi gibi islenen çok amaçli salonun haricinde bir sanatla karsi karsiya kalacaksiniz. Ben Muhammet’le de Umut’la da çalisma firsati buldum. Kendileri iki güzel insandi. Hem mesleki hem insani açidan çevrelerine örnek olan 2 arkadasimdi” diye konustu.

Konusmalarin ardindan kesilen kurdele ile "Muhammed Abdulkadir Esen-Umut Yakup Tanriöver" çok amaçli salonunun açilisi yapildi. Açilis öncesi ve sonrasi duygusal anlar yasandi.
Kaynak: İHA