Istanbul Belediyesinde 69 Bin TL, Sivas Belediyesinde Bedava

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskanliginin mezar yeri ücretlerine yüzde 54.15 oraninda zam yapmasiyla dogan tepkiler sürerken Sivas Belediyesi mezar yeri dahil tüm cenaze islemlerini ücretsiz olarak gerçeklestirmeye devam ediyor.

Istanbul Belediyesinde 69 Bin TL, Sivas Belediyesinde Bedava
Sivas Belediyesi yillardir talepte bulunan tüm yakini vefat ederlere ücretsiz mezar yeri tahsis ediyor. Ayrica ölüm anindan defin anina kadar tüm cenaze islemleri Sivas Belediyesi tarafindan ücretsiz olarak gideriliyor. Yakini ölenler hiçbir ödeme yapmadan, hiçbir islemle ilgilenmeden sadece acilarini yasayip yaslarini tutuyor.

Konuyla ilgili açiklama yapan Sivas Belediye Baskani Hilmi Bilgin, ölüm anindan defin sonrasina kadar, mezar yeri dahil tüm hizmetlerin ücretsiz olarak karsilandigini belirterek, “Sivas Belediyesi olarak hemserilerimizin huzuru, mutlulugu ve güvenli bir ortamda yasamalari için çalismalarimiz araliksiz sürüyor. Çalismalarimizdan birisini de Mezarliklar Müdürlügü çatisi altinda yürütüyoruz. Insanoglu ölümlüdür, hemserilerimiz bir gün emanetini Rabbine teslim ettigi zaman, o zor zamanlarinda yanlarinda oluyoruz. Yakini vefat eden bir hemserimiz bize ulastigi andan itibaren ekiplerimiz cenazenin evinden veya hastaneden alinmasindan, defin ve defin sonrasi islemlerine kadar tüm hizmetleri yürütüyor. Ölüm haktir, hepimizin basina gelecek, buna hazirlikli olmamiz lazim. Mezarliklarimizda önemsedigim bir alan. Mezarliklarimizi da hemserilerimize ücretsiz olarak ücretsiz olarak tahsis ediyoruz. Böylesine zor bir anda farkli sikintilarla ugrasmadan, sadece yakininin acisini ve sayisi tutmasi için ekiplerimiz ölüm anindan defin sonrasina kadar tüm islemleri gerçeklestiriyor" seklinde konustu.

Öte yandan Sivas’ta Yukari Tekke Mezarliginda mezar tasindan çevre düzenlemesine kadar tüm islemler yine Sivas Belediyesi tarafindan gerçeklestiriyor.
Kaynak: İHA