Ilk Fetihlerden Osmanli Dönemine Kadar Denizli'nin Tarihi Konusuldu

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ve Denizli Büyüksehir Belediyesi is birliginde düzenlenen Denizli Tarihi Konferanslarinin üçüncüsü olan “Ilk Fetihlerinden Osmanli Dönemi’ne Denizli” konferansi gerçeklestirildi.

Ilk Fetihlerden Osmanli Dönemine Kadar Denizli'nin Tarihi Konusuldu


Denizli Büyüksehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapilan konferansa Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Necip Atar, Prof. Dr. Durmus Akalin ve Prof. Dr. Turan Karadeniz katildi.



Programin açilisinda konusma yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, üniversite-sehir bütünlesmesi noktasinda her alanda Pamukkale Üniversitesi olarak yer aldiklarini hatirlatirken, farkli alanlarda yapilan is birliklerinin, Rektörlük görevi süresince iz birakan islerden biri olduguna dikkat çekti. Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Durmus Akalin yaptigi konusmasinda “Cumhuriyetin 100 Yilina Armagan Sosyal Bilimlerde Cumhuriyetin Birikimi ve Pamukkale Üniversitesi Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi” isimli kitabin tanitimini gerçeklestirerek, Denizli tarihi açisindan önemli bir çalisma oldugunu ifade etti.

Denizli Tarihi Konferanslarinin üçüncüsü olan “Ilk Fetihlerinden Osmanli Dönemi’ne Denizli” konferans programin devaminda ise konferansin konusmacisi olan Pamukkale Üniversitesi Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Ibrahim Balik “Ilk Selçuklu Akinlarindan Osmanlilara Denizli” isimli sunumunu gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA