ETB Sektörel Sorunlari Dile Getirdi

Erzurum Ticaret Borsasi (ETB) Yönetim Kurulu Baskani Hakan Oral, devam eden ve planlanan yatirimlar ile projeler hakkinda görüs alisverisi ve degerlendirmelerde bulunmak üzere, Tarim ve Orman Bakanligi Hayvancilik Genel Müdürü Salih Çelik’i ve Genel Müdür Yardimcisi Vekili Meliksah Taskin’i makaminda ziyaret etti.

ETB Sektörel Sorunlari Dile Getirdi
ETB Yönetim Kurulu Baskani Hakan Oral, yaptigi görüsmelerde Süt fiyatlarinin belirlenmesi. Yeni süt toplama merkezleri olusturulmasi ve bu merkezlerde gençlere istihdam saglanmasi. Ihtisas Besi Sanayi Bölgesi projesi. Projelere dahil olan üreticilere ilave et, süt ve buzagi destekleri. Belirlenecek pilot ilçelerde meralardaki etçi kültür irklarinin gelisimi için uygun gebe düve hayvanlarinin dagitimi. Boga üretim istasyonlari olusturulmasi. Sehrimizdeki hastaliktan ari çiftliklere ve damizlik merkezlerine özel buzagi destegi. Erzurum Ticaret Borsasi vasitasiyla yurtdisindan süt ve et irki hayvanlar getirilerek projeye dahil olan üreticilere kazandirilmasi gibi konu basliklari gündeme getirdi.

Tarim ve Orman Bakanligi Hayvancilik Genel Müdürü Salih Çelik, yeni süt toplama merkezleri olusturulmasi ve bu merkezlerde gençlere istihdam saglanmasi için Erzurum Ticaret Borsasi’na bütçe olusturarak, üreticiyi kalkindirmaya yönelik yapilan projelere her zaman destek verecegini belirtti.

Kaynak: İHA