Büyüksehir 2023 Yilinda 321 Sokak Hayvanini Sahiplendirdi

Antalya Büyüksehir Belediyesi Sokak Hayvanlari Geçici Bakimevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 2023 yilinda 321 sokak hayvani sahiplendirilerek sicak yuvaya kavusturuldu. 2 bin 481 sokak hayvaninin kisirlastirildigi merkezde, 282 ortopedi operasyonu da yapildi.

Büyüksehir 2023 Yilinda 321 Sokak Hayvanini Sahiplendirdi
Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin Kepez ilçesi Kirisçiler Mahallesi’nde 42 metrekare alanda hayata geçirdigi Türkiye’nin en modern Sokak Hayvanlari Geçici Bakimevi ve Rehabilitasyon Merkezi, can dostlara yuva oluyor. Sokak Hayvanlari Geçici Bakimevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde en iyi sartlarda misafir edilen sokak hayvanlari, kalici aileler bulabilmek amaciyla sahiplendiriliyor. Bu kapsamda 2023 yilinda merkezde barinan 321 sokak hayvani yeni aileleriyle bulusturuldu. Merkeze halen 701 kedi ve köpek, sicak bir yuvaya kavusmak için sahiplerini bekliyor.

23 bin 482 sokak hayvani kisirlastirildi

Antalya Büyüksehir Belediyesi, sadece sahiplendirme degil, ayni zamanda sokak hayvanlarinin popülasyonunu kontrol altina almak adina basarili bir kisirlastirma çalismasi yürütüyor. Bugüne kadar merkezde 2 bin 481 sokak hayvani kisirlastirilirken, sokak hayvanlarinin kontrollü bir sekilde yasamlarini sürdürmeleri saglandi.

282 ortopedi operasyonu

Ameliyathane, yogun bakim üniteleri, hasta reviri, acil müdahale gibi bölümlere sahip Sokak Hayvanlari Geçici Bakimevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde ortopedi operasyonlari da yapiliyor. Merkezde 2023 yilinda 282 sokak hayvaninin ortopedi operasyonu basarili bir sekilde gerçeklestirildi.



Yavru “prenses” sahiplenildi

Sokak Hayvanlari Geçici Bakimevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne ziyarete gelen Ebru Ögüt kizi için köpek sahiplenmek istediklerini söyledi.

Ögüt, “Kizim Masal köpekleri çok seviyor. Bunun için buraya gelip bir köpek sahiplendik. Satin almak degil sahiplenmek istedik. Kizim köpekle çok iyi anlasti ve birbirlerini çok sevdiler. Ismini prenses koymak istiyor. Prensesi sahiplenip götürecegiz. Artik bizim evimizde yasayacak. Buraya her geldigimizde çok temiz ve bakimli görüyoruz. Baskanimiz Muhittin Böcek’e böyle bir tesis yaptigi için tesekkür ediyoruz” dedi.



Sahiplerini bekliyorlar

Antalya Büyüksehir Belediyesi Sokak Hayvanlari Geçici Bakimevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin sahiplendirme islemleri ile ilgili daha fazla bilgi almak isteyen vatandaslar, arayarak dogrudan merkeze ulasabiliyor.
Kaynak: İHA