Bu Kiyafet Için 20 Bin Verip Aylarca Bekleyen Var

Sirnak’ta milyonlarin harcandigi asiret dügünlerinin renkli kiyafeti "Sal sepik", 5 ila 20 bin lira arasinda satiliyor. Uludere ilçesinde 32 yildir dikim yapan usta, devlet destegi alip çirak yetistirmek istiyor.

Bu Kiyafet Için 20 Bin Verip Aylarca Bekleyen Var
Ilçenin Uzungeçit beldesinde yasayan 56 yasindaki Yahya Bayram, 32 yildir 3 kardesiyle beraber yöresel elbise dikerek geçimlerini sagliyor. Tek odali bir is yeri olan ancak bölgenin tek selu sepik ustasi olarak bilinen terzi siparislere yetisemiyor. Mesleginin kaybolmamasi için kardesleri ve çocuklarina ögreten Bayram, devlet destegi oldugu takdirde atölye açip meslegini devam ettirmek istiyor.

Milyonluk asiret dügünleri basta olmak üzere taziyelerde de vatandaslarin tercih ettigi kiyafet, iki günde bir, bir takim çikartiliyor. Kumaslari hem yurtiçi hem de yurt disindan temin ederek elbise haline getirerek geçimini saglayan Bayram, 5 bin ile 20 bin lira arasinda degisen fiyatlarla satiyor.

1991 yilindan beri terzi oldugunu belirten Yahya Bayram, meslegi kimseden ögrenmedigini, çabalari sonucu bu isi ögrendigini söyledi.

Sirnak’tan Hakkari’ye kadar tanindigini ifade eden Bayram, "Bu yüzden bize ulasip elbise yapmami istiyorlar. Kimisi aylarca bekliyor. Meslegimden memnunum. Devletimiz destek verirse atölye açip çirak yetistirecegim" dedi.

Kaynak: İHA