Bandirma Çelebi Limani'ndan Kötü Kokular Gelmeye Devam Edecek

Angus gemileri, 2024 yili boyunca da Bandirma Çelebi Limani’na gelmeye devam edecek. Vatandaslar, limanin kent merkezine olan yakinligi nedeniyle angus sevkiyatinin kötü kokuya yol açtigini, kapi pencere açamadiklarini ifade etti.

Bandirma Çelebi Limani'ndan Kötü Kokular Gelmeye Devam Edecek
Et ve Süt Kurumu (ESK) kirmizi et piyasalarini dengeleme ve düzenleme görevi dogrultusunda harekete geçtigini duyurdu. Yüksek et fiyatlarinin düsürülmesine yönelik atilacak olan adim dogrultusunda, Türkiye’ye angus sevkiyatina devam edilecek. Firmalara yapilacak sigir satisinin detaylarina iliskin bilgiler paylasilirken, kesimlik anguslarin teslimatinin 2024 yili boyunca Bandirma ve Derince limanlari üzerinden yapilacagi açiklandi.

2023 yilinda Bandirma Çelebi Limani’na angus yüklü 14 gemi yanasmis, toplam 96 bin 257 adet angus sevkiyati gerçeklestirilmisti. 2023 yilinda Bandirma Limani’ndan kötü kokular dolayisiyla vatandaslar özellikle sicak havalarda kapi pencere açamaz duruma gelmisti.

Vatandaslar, limanin kent merkezine olan yakinligi nedeniyle angus sevkiyatinin kötü kokuya, böcek ve sinek gibi haserelerin yayilmasina yol açtigini, kapi pencere açamadiklarini söyledi.

Kaynak: İHA