Bagimsiz Aday 1 Oy Için Tarla Belliyor

Trabzon’un Arakli ilçesinde Belediye Baskanligi için bagimsiz aday olan akademisyen Yusuf Durmus, takim elbisesi ile tarlada bir oy için belleme yapiyor.

Bagimsiz Aday 1 Oy Için Tarla Belliyor
Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nde 34 yil boyunca akademisyenlik görevini sürdüren Yusuf Durmus, emeklilik dilekçesi vererek memleketi Trabzon’un Arakli ilçesinde Belediye Baskanligi için bagimsiz aday oldu. Adayligini açikladiktan sonra takim elbisesini giyen bagimsiz aday mahalle mahalle gezerek, seçmenine projelerini anlatti. Sosyal medyaya yükledigi görüntülerle kisa sürede ilgi toplayan bagimsiz aday takim elbisesi ile kimi zaman tarlada belleme yapti kimi zaman ise ahira girerek inek sagdi. Renkli seçim çalismalari ile vatandasin ilgisini çeken Durmus, seçim süreci boyunca brosür ve afis dagitmak yerine kalem dagitmayi tercih etti.

Hazirladigi bir web sitesi ile 55 projesini vatandaslara anlattigini belirten Yusuf Durmus, bahçede belleme yapmasinin vatandas tarafindan sira disi kabul edildigini söyledi.

Durmus, “Ben normal bir davranis sergiliyorum. Bugüne kadar yapilmadigi için halk tarafindan sira disi kabul ediliyor. Belediye baskanlari halkin içerisinde, tariminda, bahçesinde, bellemesinden ve gece gündüz yaninda olmali. Sadece halkini düsünmeli. Halkindan bir kisi bile açsa belediye baskani uyumamali. Ben böyle bir bakan bir insanim. Her bahçeye gidiyorum. Vatandas odun tasiyorsa yardim ediyorum. Benim bildigim isler. 34 yil Hacettepe’de akademisyenlik yaptim. Erken yasta emekli olmam biraz sira disi algilaniyor. Vatandaslardan birisi harika projeleriniz var bizi ne kadar düsünüyorsunuz dedi.

Bizim için Hacettepe birakilir mi bizim için deger mi dedi.

Bende evet deger dedim. Kadin kardeslerimiz için, çocuklarimiz için egitim projelerim var. Onlar sira disi olacak. Ben 22 yil Dünya Olimpiyatlari Biyoloji TÜBITAK komiteleri yaptim yani ben dünyadaki bilimi çocuklari gençleri ve egitimi iyi bilen bir hocayim. O yönden sira disi seyler yapacagim. Bos zamanlarimda ben gelir bu bahçelerde çalisirim. Üniversite hocasi bunlari yapar mi diyorlar. Evet yapar. Senin paran var, maasin var herseyin var git dünyayi gez bizimle niye ugrasiyorsunuz diyorlar. Benim babama sözüm var. Neden kalici eser birakmayalim. Belediye baskan yardimcilarimdan en az bir tanesi kadin olacak. Arakli’nin sesini duyurmak istiyorum” dedi.



“Takim elbisemi ancak geceleri çikartacagim”

Arakli ilçesi için 55 proje hazirladigini kaydeden Durmus, “Takim elbisemi ancak geceleri çikartacagim. Belediye baskani olunca çalisma kiyafetleri de giyecegim. Halkimiza yardim etmek için o çalisma kiyafetlerini giyecegim. Halkima saygi çerçevesinde davranmak için bu kiyafetim ile yeri geldiginde bahçede yeri geldiginde sehir merkezinde geziyorum. Ilçem için 55 tane proje tasarladim. Bölgenin uygulanabilir projeleri ile bunu tasarladim. Bir web sayfasi kurdum. Çevre bilimcisi oldugum için hiçbir sekilde brosür ve afis dagitmayacagim. Çantamda kalem tasiyorum. Gezerek insanlara kalem veriyorum. Çünkü Arakli’yi egitim ile degistirecegim. Daha önce Erzincan’a kurdugumuz doga tarihi müzesinin benzerini Arakli’ya kuracagim. Egitim ile burayi kalkindiracagiz. Turizm, tarim ve hayvancilik konusunda projelerim devam ediyor. Sehit ve gazi evi yapacagim. Kadinlar ve istihdama yönelik projelerim var” seklinde konustu.



“Daha önce böyle bir belediye baskan adayinin bahçeye girdigini görmedim”

Arakli ilçesinde yasayan Saduman Durmus ise, bagimsiz aday Yusuf Durmus’un kadin ve çocuklar konusundaki projelerini çok sevdigini kaydederek, “Her sene köyümüze gelip bize yardim ediyor. Birlik ve beraber olmak istiyor. Özellikle kadin ve çocuklar konusunda projeleri var. Çiftçilerin ürettikleri ürünlerin degerlenmesini istiyor. Bu bizim çok hosumuza gitti. Biz elimizdeki yumurtayi veya ektigimiz sebzeleri satarak çocuklarimiza bir harçlik vermek istiyoruz. Kadinlara çok deger verilmiyor” diye konustu.

“Daha önce böyle bir belediye baskan adayinin bahçeye girdigini görmedim” Yakup Koçyigit de, “Genellikle seçimden seçime geliyorlar. Camide bir toplanti yaptiktan sonra giderler. Seçim arasinda derdimizi sormuyorlar. Çok memnun oldum. Seçildikten sonra vatandasin yaninda olmalari gerekir. Baskan adayimiz insallah basarili olacaktir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA