Aydin Açiklamasi 'Gazeteciler Adina Zorlu Bir Yil Oldu'

TGF Genel Baskan Yardimcisi ve MGTC Baskani Mehmet Aydin, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü ile ilgili yayimladigi mesajinda, asrin felaketini yasayan 11 ildeki gazetecilerin zorlu bir yil yasadigini söyledi.

Aydin Açiklamasi 'Gazeteciler Adina Zorlu Bir Yil Oldu'
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Baskan Yardimcisi ve Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Baskani Mehmet Aydin, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayimladi. Aydin, “Gönül isterdi ki bu özel günü Malatya’mizda mesai mefhumu gözetmeden var gücü ile çalisan gazeteci arkadaslarimizla bir etkinlikte bir araya gelelim. Fakat sehrimizde yasanan ve 11 ili etkileyen deprem felaketinin yaralarini sarmaya izlerini silmeye Malatya olarak devam ediyoruz ”dedi.

Mesajinda önemli cümlelere yer veren Baskan Aydin, gazetecilik mesleginin önemini vurguladi. Aydin, “ Toplum tarafindan kabul edilen kitle iletisim araçlari, yasama, yürütme ve yarginin yaninda dördüncü güç basindir. Gerek yazili gerekse sözlü basinda meslegini hakki ile yapan, mesai mefhumu gözetmeyen, zaman zaman ailesine ayirdigi zamandan fedakarlik yaparak isine bagli olan, dogru ve tarafsiz haber anlayisi ile meslege tutunan tüm gazeteci arkadaslarimin 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Gününü cani gönülden kutluyorum” ifadelerini kullandi.

“Zor bir yil yasadik”

Baskan Aydin 6 Subat 2023’de yasanan Asrin Felaketine de deginerek deprem sonrasi en çok yorulan mesleklerden birinin de gazetecilik oldugunu belirtti.

Aydin, vatandaslara dogru bilgiyi kisa süre içerisinde vermek amaciyla gerek soguk havada barinma sorunu ile karsi karsiya gelerek gerekse deprem korkusu ve psikolojik anlamda yipranma yasayarak yagmur çamur demeden çalismaya devam eden gazetecilerin hakkinin ödenemeyecegini söyledi.



6 Subat 2023’te yasanan asrin felaketinde izlerin hala silinmedigini belirten Aydin, “Gönül isterdi ki bu özel günü bütün gazeteci arkadaslarimizla güzel bir etkinlikte bir araya gelerek kutlayalim. Fakat daha yilini tamamlamamis deprem felaketinde yaralarimiz tamamen sarilmadan hareket etmek dogru olmazdi. Hem Malatya’miz hem de depremden etkilenen diger illerimiz için yaralar sarilmaya devam ediyor. Bu anlamda bir kez daha gazeteci arkadaslarimin 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Gününü kutlarken, deprem felaketinde hayatini kaybeden gazetecilerimizi rahmetle aniyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA