Yeni Yili Denize Girerek Karsiladilar Açiklamasi 'Gazze'nin Yanindayiz' Mesaji Verdiler

Fatih Saraybunu’nda yaz-kis demeden denize giren ’Sarayburnu Fatihleri,’ 2024’ü buz gibi suda karsiladi. Yeni yila yüzerek giren Sarayburnu Fatihleri, Israil’in Filistin’de yaptigi katliama da tepki gösterdi.

Yeni Yili Denize Girerek Karsiladilar Açiklamasi 'Gazze'nin Yanindayiz' Mesaji Verdiler
Fatih Sarayburnu’nda soguk ve sicak demeden denize giren ve ‘Sarayburnu Fatihleri’ olarak bilinen grup, 2024 yilina ayni sekilde ‘merhaba’ dedi.

Grup üyeleri, 10’dan geriye dogru saydi. Ellerindeki mesalelerle yeni yili kutlayan grup üyeleri, 2024’ün ilk dakikalarinda soguk havaya aldiris etmeden suya atladi. Buz gibi suda yüzen arkadaslar, yeni yil için saglik diledi. Israil’in Gazze’de yaptigi katliama sessiz kalmayan grup, onlarin yaninda olduklarini vurguladi.

“Yeni yila girerken dünyada baris olsun”

Yüzme etkinlikleri ile ilgili bilgi veren grup sözcüsü Yüksel Sönmez, “Biz Sarayburnu Fatihleri olarak her yil bu etkinligi yapiyoruz. 2023 yili artik bitiyor. Yeni yila girmemize son dakikalar kaldi. 2023 yili, ülkemiz için çok iyi geçmedi. Deprem oldu, 50 bin insanimiz hayatini kaybetti. Bir taraftan Gazze’de savas var. Insallah bu savas da biter. Geçtigimiz haftada 12 tane vatan evladimiz sehit oldu. Biz sehit haberi almak istemiyoruz. Yeni yila girerken dünyada baris olsun. Bu dünya bize yeter. Bütün Islam eleminin yeni yilini kutluyorum. Dünyada baris olsun. 2024 yili da hepimize hayirli olsun. Sansimiz, güzelligimiz bol olsun. Sagligimiz iyi olsun, savas olmasin. Dünyada baris olsun. Kimse kimseyi üzmesin. Cenabi Allah, hayirlisiyla bize 2024’ü göstersin. Ülkemiz için dünyamiz için 2024 yili hayirli, ugurlu olsun” dedi.



“Gazze’deki kardeslerimizin de yanindayiz”

Gazze’de yapilan soykirima tepki gösteren grup üyesi Mustafa Sinan Yardim, “Biz yüzmeyi seviyoruz ve hayat tarzi olarak benimsemis insanlariz. 365 gün, gece - gündüz demeden, kar - kis demeden yüzüyoruz. 2 buçuk ay önce Gazze’de bir savas, katliam basladi.

Bu sartlar içinde eglence yaparak yüzmüyoruz. Gazze’deki kardeslerimizin de yanindayiz. Onlarla dayanisma içerisindeyiz. Orada sehit olan kardeslerimizin ruhlari sad olsun. Orada bir çocuk katliami yapiliyor. Bütün dünya bunu görsün artik. Bu katliam artik bitsin. Ona da dikkat çekmek için burada toplandik” diye konustu.

Kaynak: İHA