'At Türkün Kanadidir' Diyerek Yeni Yila At Üstünde Girdi

Kocaeli’de 2024’e ’merhaba’ diyen vatandaslar renkli görüntüler olusturdu. Kimi vatandaslar yeni yila dans ederek ve sarki söyleyerek girerken, bir vatandas ise "2024 yilina Noel Baba ile degil, ‘At Türkün kanadidir’ deyip atla giriyoruz" diyerek at üstünde girdi.

'At Türkün Kanadidir' Diyerek Yeni Yila At Üstünde Girdi
Kocaeli’de vatandaslar yeni yila disarda sevdikleri ile birlikte girdi. Kirmizi hali ve yilbasi süsleri ile renklenen sokakta vatandaslar müzik esliginde dans etti. Bir vatandas ise, "2024 yilina Noel Baba ile degil, ‘At Türkün kanadidir’ deyip atla giriyoruz" diyerek at üstünde girdi. Kentteki kutlamalar, dron ile havadan da görüntülendi.

Duygu Ergül, “Bu yil acisiyla tatlisiyla güzel geçti. Depremler ve kayiplar sebebiyle üzüntümüz fazlaydi. Yeni yil daha güzel olacak diye umut ediyoruz. Yeni yilda sagliktan baska hiçbir sey istemiyoruz" diye konustu.



"2024 yilindan güzel seyler bekliyoruz"

Yeni yila ailesi birlikte giren Demirdisli, "Çok güzel yil geçirdim. Üzüntülerimiz, acilarimizi hep birlikte paylasarak yasadik fakat kendi ve ailem adina güzel bir yil geçirdik. 2024 yilindan güzel seyler bekliyoruz. Bu aksam ailemle eglenmeye çiktik" seklinde konustu.



"2024 yilina Noel Baba ile degil, ‘At Türkün kanadidir’ diyerek atla giriyoruz"

Yeni yila at üstünde giren Sümmani Yilmaz, "At Türkün kanadidir. 2024 yilina Noel Baba ile degil, ‘At Türkün kanadidir’ diyerek atla giriyoruz. Bizim gurur duydugumuz attir, Noel Baba bizim isimiz degildir. 2023 yili benim için çok güzel geçti, 2024’e de dua ederek giriyoruz. Insallah güzel geçer. Vatanimiza, milletimize kazasiz belasiz, savassiz bir yil diliyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA