Yigitler, Depremzedelere Moral Olsun Diye Hatay'da Meydana Çikacak

Asrin felaketinin agir yaralar açtigi Hatay’da düzenlenecek olan 12. Dünya Aba Güresi Oyunlari, yarin Antakya EXPO Alani’nda bulunan Anfi Tiyatro’da gerçeklesecek.

Yigitler, Depremzedelere Moral Olsun Diye Hatay'da Meydana Çikacak
Hatay Büyüksehir Belediyesi ve Dünya Aba Güresi Federasyonu is birliginde gerçeklestirilecek olan 12. Dünya Aba Güresi Oyunlari öncesi Antakya ilçesinde özel bir restoranda gala yemegi düzenlendi.

Gala yemegine; Hatay Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Adnan Özkaya, Dünya Aba Güresi Federasyonu yöneticileri ve farkli ülkeden sporcular katildi.

Dostluk içerisinde gerçeklesen gala yemeginde Hatay Büyüksehir Belediyesi ve Dünya Aba Güresi Federasyonu yöneticileri arasinda plaket takdimi gerçeklesti. Antakya EXPO Alani’nda bulunan Anfi Tiyatro’da saat 17.00’da baslayacak olan 12. Dünya Aba Güresi Oyunlari’na depremzede vatandaslarin yogun katilim göstermesi bekleniyor.

Dünya Aba Güresi Federasyonu Kurucu Baskani Prof. Dr. Ibrahim Öztek, aba güresi oyunlarina desteklerinden ötürü Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Lütfi Savas’a tesekkürlerini dile getirerek, "Bu organizasyon Hatay Büyüksehir Belediye Baskanimiz Lütfi Savas’in 15-20 yila yakin zamandir vermis oldugu emeklerin bir sonucudur. Hem maddi hem maddi manevi açidan yapmis oldugu çalislar, bizlerinde katkilariyla dünyaya yayilmistir. Bugün Dünya Aba Güresi olgusunu yakindan tanimaktadir. Bugünkü organizasyonumuz bir moral organizasyonudur. Bu moral organizasyonu misafir olarak aramiza katilan çok degerli kardeslerimizin; Hatay halkini desteklemek için aramizda bulunmalari bizleri onurlandirmistir" dedi.

Hatay Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Adnan Özkaya da, asrin felaketinin ardindan depremzede vatandaslara moral amaçli çalismalarini araliksiz sürdürdüklerini belirterek, "Kisa bir süre önce büyük bir felaket geçirdik ama yaralarimizi sarmaya çalisiyoruz. Bu esnada insanlarimizin manevi yönüne de deginme gerekliligi sart oldu. Onun için biz, gerek spor, kültürel, tiyatro gibi bu kültürel yönlere tesvik etmek bizim ayrica bir görevi oldu. Bu vesileyle 12. Dünya Aba Güresi’nin de tekrar sizlerin sayesinde Hatay’da yapiliyor olmasi bizler için çok büyük moral oldu" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA