Lüks Araçta Göçmen Kaçakçiligina Polis Engeli Açiklamasi 3 Tutuklama

Mugla’nin Marmaris ilçesinde lüks araçla 9 düzensiz göçmeni yasa disi yollar ile yurt disina kaçirmaya çalisan 3 organizatör polis tarafindan yakalandi. Zanlilar çikarildiklari mahkemece tutuklandi.

Lüks Araçta Göçmen Kaçakçiligina Polis Engeli Açiklamasi 3 Tutuklama
Edinilen bilgiye göre, Marmaris Göçmen Kaçakçiligi ve Insan Ticareti ile Mücadele Grup Amirligi ekipleri rutin devriye görevi esnasinda Siteler Mahallesi ormanlik alan bitiminde hareketlerinden süphelendikleri bir grup insani takip edince onlari bekleyen iki araç oldugunu gözlemledi. Bir aracin öncü olarak önden çiktigini tespit eden polisler, düzensiz göçmenlerin arkadaki lüks transfer aracina bindigini görünce operasyon için dügmeye basti. Nöbetçi Cumhuriyet Savcisindan aldiklari talimat ile iki araci da takibe alan ekipler Armutalan Mahallesi’nde araçlari durdurup kontrol edince içeride 7 kisi bagajda 2 kisinin can yelekleri kucaklarinda tutar halde buldu.

Marmaris Göçmen Kaçakçiligi ve Insan Ticareti ile Mücadele Grup Amirligi ekipleri öndeki aracin içindeki M.M.U. (22), O.E. (22) ve arkada düzensiz göçmenleri tasiyan araç sürücüsü R.T.M.’yi (25) gözaltina aldi. 9 düzensiz göçmen ise evrak islemlerinin tamamlanmasinin ardindan Ula Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

Düzensiz göçmeleri yasa disi yollar ile yurt disina çikarmaya çalisan M.M.U., O.E. ve R.T.M. çikarildiklari Marmaris Adliyesi’nde tutuklanarak cezaevine sevk edildi.
Kaynak: İHA