Haymana'da Sakarya Meydan Muharebesinin 102. Yili Kutlamalari Devam Ediyor

Ankara’nin Haymana Belediyesi tarafindan, Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana 102. yil etkinlikleri kapsaminda “Uluslararasi Halk Oyunlari Festivali” düzenlendi.

Haymana'da Sakarya Meydan Muharebesinin 102. Yili Kutlamalari Devam Ediyor
15 Temmuz Demokrasi ve Sehitler Meydaninda düzenlenen festivale, Azerbaycan, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti, Bosna-Hersek, Kazakistan ve Makedonya’nin yani sira Mamak ve Polatli Belediyeleri halk oyunlari ekipleri katildi.

Turgut “ Etkinliklerimiz tüm hiziyla sürüyor.”

Sakarya Meydan Muharebesi’nin 22 gün 22 gece sürdügünü kendilerinin bu nedenle etkinliklerini 22 güne yaydiklarini belirten Haymana Belediye Baskani Özdemir Turgut," Bugün de ‘Uluslararasi Halk Oyunlari Festivali’mizi gerçeklestirdik. Hafta sonu ise ‘Haymana Iller Arasi Kick Boks Turnuvasi” düzenleyecegiz. Pazartesi günü ise Sindiran mahallemizde Meydan Açilisi ve Çocuk Senligi etkinligimiz olacak. Programimiz 12 Eylül günü ‘Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana Sempozyumu’ ile sona erecek. Uluslararasi Halk Oyunlari Festivalimize katilan tüm ekiplere, desteklerinden ötürü Mamak Belediyesi’ne ve Festivali beraber organize ettigimiz Polatli Belediyesi’ne tesekkür ediyorum” dedi.

Halk oyunlari gösterilerinin ardindan katilan ekiplere Haymana Belediye Baskani Özdemir Turgut tarafindan tesekkür plaketi takdim edildi.

Haymana Iller arasi Kick-Boks Turnuvasi Gösteri Maçi yapildi

15 Temmuz Demokrasi ve Sehitler Meydaninda Iller arasi Kick-Boks Turnuvasi Gösteri Maçi yapildi ve turnuva hafta sonu devam edecek. Türkiye Kick Boks Federasyonu ile ortak düzenledigimiz turnuva kapsaminda ülkenin dört bir yanindan gelen sporcular maçlarini Haymana’da gerçeklestiriyor.

Kizilay Metro Sanat Galerisinde Haymana Temali Fotograf Sergisi Düzenlendi

Haymananin kültürel degerlerinin sergilendigi fotograf sergisi açilisi Haymana Belediye Baskani Özdemir Turgut, AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir, Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varliklari Daire Baskani Bekir Ödemis, kamu kurum ve kuruluslarinin amirleri, AK Parti Ilçe Baskani, meclis üyelerimiz, STK Baskanlarimiz, Engelsiz Fotograf Dernegi (ENFOD) üyeleri ve vatandaslarimizin yogun ilgisi ile gerçeklestirildi.

Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana Sempozyumu Düzenlenecek

12 Eylül Sali günü Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana Sempozyumunda savasin tarihsel önemi ve ilçenin degerleri Haymana’nin önde gelen isimleri ve bilim insanlari tarafindan degerlendirilecek.
Kaynak: İHA