Trump'in Georgia'daki Seçim Sonuçlarina Müdahale Davasi Raporu Yayinlandi

ABD’nin Georgia Eyaleti Jürisi, Eski Baskan Donald Trump’in Georgia’daki 2020 seçimlerine müdahale davasi hakkinda yayinladigi raporda 3 senatörün de aralarinda oldugu 21 kisiye daha suçlama yapilmasini önerdi.

ABD’nin Georgia Eyaleti Jürisi bugün, Eski Baskan Donald Trump ve 18 kisi hakkinda nihai raporu yayinladi. Raporda, Georgia’daki 2020 seçim sonuçlarina müdahale suçlamasiyla açilan davada, aralarinda Trump ve avukatlarinin bulundugu 18 kisiye ek olarak 3 kisinin daha suçlanmasi önerisinde bulunuldu.

Önerilenler arasinda halen görevde olan cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham ile eski cumhuriyetçi Senatörler Kelly Loeffler ve David Perdue yer aliyor. Raporda Graham, Loeffler ve Perdue’ye yönelik suçlamalar, daha genis çapli santaj komplosunun ve "2020 baskanlik seçimini bozmaya yönelik ulusal çabanin" bir parçasi olarak degerlendirildi.

Georgia Eyaleti Jürisi ayrica eski Senatör David Perdue’ye yalan beyanda bulundugu gerekçesiyle de ek bir suçlamanin yapilmasini önerdi.

Trump’tan tepki gecikmedi

Trump, raporun yayinlanmasinin ardindan sert elestirilerde bulundu. Raporun sifir güvenilirlikte oldugunu belirten ve suçlamalara siyasi cadi avi benzetmesi yapan Trump, “Aslinda o sirada nefes alan herkese dava açmak istediler” dedi.

Eski Baskan Donald Trump’in bu yil içinde dördüncü kez suç duyurusuyla karsi karsiya kalmasina neden olan bu davada, saniklarin dinlenmesi amaciyla önümüzdeki Ekim ayinda bir durusmanin gerçeklestirilmesi planlaniyor.

ABD basininda yer alan haberlere göre, önümüzdeki seçimlerde yeniden aday olmak isteyen eski Baskan Donald Trump, hakkindaki tüm suçlamalara ragmen cumhuriyetçi adaylar arasinda baskanlik için en popüler aday olarak görülüyor.

Trump dün yaptigi açiklamada, Georgia eyaletinde görülen bu davayi federal bir mahkemeye tasimaya çalisacagini bildirmisti.
Kaynak: İHA