Tarihi Hasan Pasa Asker Hamami Müzesi Açildi

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde askeri müze konseptiyle restorasyon projesi tamamlanan Hasanpasa Hamami’nin açilisi kalabalik bir katilimla gerçeklestirildi.

Tarihi Hasan Pasa Asker Hamami Müzesi Açildi
Açilisa Ortahisar Belediye Baskani Ahmet Metin Genç’in yani sira AK Parti Trabzon Milletvekili Vehbi Koç, Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu, AK Parti Trabzon Il Baskani Sezgin Mumcu, AK Parti Ortahisar Ilçe Baskani Selahaddin Çebi, STK Temsilcileri, muhtarlar ile çok sayida vatandas katildi.

Projenin açilis konusmasini gerçeklestiren Baskan Genç, “Burada çesitli hedeflerimiz vardi. Kültürel mirasi korunmaya alarak gelecege aktarilmasidir, asil hedefimiz. Ve askeri hamam olmasi nedeniyle bu tür yapilarin ziyaretçilerin ilgisine sunulmasini istedik. Bu amaçla vitrin ve benzeri sergi alanlari olusturduk. Hamam mimarimizde kullanilan objelerle birlikte sunulmasi. Nihayetinde de sosyal ve kültürel etkinlik alanlari olusturarak yapimizi da gelecege tasimak hedeflerimiz arasindaydi. Trabzon gibi sanati, kültürü, tarihiyle beraber öne çikan bir sehirde tarihin bize emanet ettigi eserleri evvel emirde korumak ve kent hafizasina bu manada hizmet etmek hepimizin müsterek sorumlulugundadir. Bugün bu sorumlulugu yerine getirmenin mutlulugunu, gururunu yasiyoruz. Çok sükür bu dönem planladigimiz projeler arasinda yer alan bu projeyi ve yakin zamanda diger projeleri hizmete almanin sorumluluguyla da halkimiza vermis oldugumuz sözleri tutmanin gururunu paylasacagiz. Bütün misafirlerimize çok tesekkür ediyorum. Bu projeler sadece yerel kurumun gayretiyle olmuyor. Ankara’da bütün bu hizmetlerin banisi olan kiymetli Cumhurbaskanimiz basta olmak üzere, sehrimizin evlatlari olan bakanlarimizin destekleri, il baskanimiz, ilçe baskanimiz ve milletvekillerimizin destekleriyle hizmete aliyoruz. Ben bu vesileyle proje ve icra kisminda çalisan bütün mesai arkadaslarimiza çok tesekkür ediyorum. Çok ince eleyip, sik dokudular ve güzel bir is ortaya çikardilar. Sehrimize hayirli olsun” dedi.

Konusmalarin ardindan açilisa katilanlar tarihi hamami gezerek yetkililerden bilgi aldi.
Kaynak: İHA