Kayseri, 2024 Yili Avrupa Spor Sehri Unvanina Aday

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, merkezi Brüksel’de bulunan ACES Komitesi Genel Sekreteri Hugo Alonso, kurul üyeleri Ave Sats ve Lukas Vorel ile Azerbaycan Milletvekili Mushfig Jafarov’u makaminda kabul etti.

Kayseri, 2024 Yili Avrupa Spor Sehri Unvanina Aday
Büyüksehir Belediyesi’nin kente sporu sevdiren kurulusu olan Spor A.S., Kayseri’nin 2024 Yili Avrupa Spor Sehri unvani almasi için ACES Europe dernegine basvuru yapti.

Kayseri ilinin 2024 yili Avrupa Spor Sehri ünvanina aday olarak basvurularin Spor A.S. tarafindan yapilmasinin ardindan kentteki spor tesislerini ve spor faaliyetlerini yerinde görmek üzere 4 kisilik Kurul Üyesi Kayseri’yi ziyaret etti.

Azerbaycan Milletvekili Mushfig Jafarov’un da aralarinda yer aldigi heyet, Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyaret, Baskanlik Makami’nda gerçeklesirken, Baskan Büyükkiliç, ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirerek, Spor A.S.’nin Kayserililere sporu sevdirdigini söyledi.



Kayseri’nin Avrupa standartlarinda spor tesislerine sahip oldugunu vurgulayan Büyükkiliç, “Spor sehri Kayseri’miz için 2024 yili Avrupa Spor Sehri ünvani almasi için basvurumuzu yaptik. Bu basvuru kapsaminda sehrimizdeki spor tesislerini ve spor faaliyetlerini görmek üzere sehrimize gelen ACES Komitesi Genel Sekreteri Hugo Alonso, kurul üyeleri Ave Sats ve Lukas Vorel ile can gardasimiz Azerbaycan Milletvekili Mushfig Jafarov belediyemizi ziyaret etti” diye konustu.

Heyete ziyaretleri için tesekkür eden Büyükkiliç, “Sehrimizde yapilan ulusal ve uluslararasi spor faaliyetlerinden bahsettigim komite üyelerine ziyaretleri için tesekkür ediyorum” dedi.

Kayseri Büyüksehir Belediyesi Spor A.S. Genel Müdürü Av. Ibrahim Somtas da kentte yapilan spor faaliyetleri ve tesisler hakkinda bilgiler verdi.

Ziyaret, günün anisina hatira fotografi çektirilerek sona erdi.

ACES Europe, her yil ‘Dünya Baskenti’, ‘Avrupa Baskenti’, ‘Bölge, Sehir, Ada, Topluluk ve Spor Kasabasi’ gibi ödüller veren, merkezi Brüksel’de bulunan bir dernek olarak dikkat çekiyor. ACES, ayni zamanda Avrupa Komisyonu, UNESCO, Birlesmis Milletler, Bilim ve Kültür Örgütü’nün resmi ortagi olarak biliniyor.
Kaynak: İHA